Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντουτέρτε θα βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος ακόμα κι εάν κρατάνε ομήρους

Ο Ντουτέρτε θα βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος ακόμα κι εάν κρατάνε ομήρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κεντροαριστερός πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε ότι θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο στις Φιλιππίνες και ότι θα βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη χώρα του, ώστε να το εξολοθρεύσει, αδιαφορώντας εάν οι τζιχαντιστές κρατάνε ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στον Νότο των Φιλιππίνων ζούνε μουσουλμάνοι. Στο νησί Μιντανάο έχει την έδρα της η τζιχαντιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αποτελεί τον βραχίονά του στις Φιλιππίνες.

Η Αμπού Σαγιάφ απαγάγει συχνά δυτικούς ομήρους για λύτρα, πρόσφατα απήγαγε έναν Γερμανό αφού σκότωσε τη γυναίκα του, αλλά και ντόπιους που τους κρατά ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Φιλιππίνων, στρατηγός Εντουάρντο Άνο, ανακοίνωσε ότι ο στρατός έχει έξι μήνες διορία, δηλαδή μέχρι και τον Ιούνιο, για να εξοντώσει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε απείλησε με τη σειρά του το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν τις ζωές τους κρατώντας ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες.

“Λένε, τι θα γίνει με τους ομήρους; Συγγνώμη, παράπλευρες απώλειες”, είπε ο Ντουτέρτε και συνέχισε: “Εάν βομβαρδίζονται κάθε ημέρα, οι απαγωγές θα σταματήσουν… λοιπόν, καλύτερα να μην σας πιάσουν ομήρους”, συμπλήρωσε.

Στο παρελθόν ο Ντουτέρτε έχει απειλήσει ότι θα φάει ζωντανούς τους τζιχαντιστές της Αμπού Σαγιάφ, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει “ξαδέλφια” που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις στα νησιά του Νότου.

Ο στρατός των Φιλιππίνων ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή η Αμπού Σαγιάφ, εισέπραξε από λύτρα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2016 περίπου 7,3 εκ. δολάρια.

Αν και η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν πληρώνει λύτρα, οι συγγενείς των ξένων τουριστών που πέφτουν θύματα απαγωγής τα καταβάλλουν για να σώσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr