Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

217 συλλήψεις κουκουλοφόρων στην Ουάσιγκτον – Έκαναν την ορκωμοσία Τραμπ… Εξάρχεια

217 συλλήψεις κουκουλοφόρων στην Ουάσιγκτον – Έκαναν την ορκωμοσία Τραμπ… Εξάρχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 217 κουκουκουλοφόροι συνελήφθησαν στην Ουάσιγκτον κατά τα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν λίγα τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το ξέσπασμα βίας από μαυροντυμένους κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, που παρίσταναν τους “αναρχικούς”, ήταν η κορύφωση των αντιδράσεων για την εκλογή του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου, η οποία έχει διχάσει τους Αμερικανούς πολίτες.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Στη διάρκεια των επεισοδίων μπαχαλάκηδες που φορούσαν μαύρα ρούχα και μάσκες έριξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου.

Χρησιμοποιώντας μπαστούνια του μπέιζμπολ άλλοι έσπασαν παράθυρα ενός υποκαταστήματος τράπεζας αλλά και εστιατόριο μεγάλης αλυσίδας εστίασης.

Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, μεταξύ αυτών και μια λιμουζίνα.

Μια ομάδα μπαχαλάκηδων έσυρε κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, λίγα τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο και τους πυρπόλησε.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν στη φωτιά ένα κόκκινο καπελάκι με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again».

Οι χθεσινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγα τετράγωνα μακριά από την λεωφόρο Πενσιλβάνια, όπου ο Τραμπ συμμετείχε στην παραδοσιακή παρέλαση, που πραγματοποιείται μετά την ορκωμοσία των προέδρων, στη διαδρομή από το Καπιτώλιο ως τον Λευκό Οίκο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Τραμπ και κρατούσαν πανό που έγραφαν:

«Ο Τραμπ δεν είναι δικός μας πρόεδρος» και «Κάντε και πάλι τους ρατσιστές να φοβούνται».

Αξιωματούχοι των Δημοκρατικών καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια.

Η Μυστική Υπηρεσία, η Αστυνομία της Ουάσινγκτον και άλλες υπηρεσίες επιβολής της τάξης είχαν παρατάξει 28.000 μέλη τους στην πρωτεύουσα για να προστατεύσουν μια περιοχή περίπου 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η οργάνωση Disrupt J20 ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι η οργή της δεν έχει στόχο μόνο τον Τραμπ, και ότι θα είχε διαδηλώσει ακόμη κι αν νικήτρια των εκλογών ήταν η Χίλαρι Κλίντον.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πήγε στην Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να ήταν πολύ μικρότερος από τα 2 εκατομμύρια που είχαν παραστεί στην πρώτη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Το μετρό της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι στις 11:00 το πρωί είχαν χρησιμοποιήσει το δίκτυό του λιγότεροι από τους μισούς ανθρώπους από αυτούς που το είχαν κάνει το 2013 ή το 2009.

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις και χώρες του κόσμου, όπως το Λος Άντζελες, το Τόκιο και το Λονδίνο.

Αντίθετα, στη Μόσχα γιόρτασαν την ορκωμοσία του, καθώς πολλοί στη Ρωσία ελπίζουν σε μια νέα εποχή στις αμερικανορωσικές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr