Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γερμανικός φόβος για τον Τραμπ δεν κρύβεται – Ο Σταϊνμάγερ προβλέπει “ταραγμένη περίοδο”

Ο γερμανικός φόβος για τον Τραμπ δεν κρύβεται – Ο Σταϊνμάγερ προβλέπει “ταραγμένη περίοδο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια περίοδο αβεβαιότητας, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

«Ποιες αντιλήψεις της (παγκόσμιας) τάξης θα επικρατήσουν τον 21ο αιώνα, πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο, τίποτε δεν ακόμη καθοριστεί, όλα είναι εντελώς ανοιχτά», αναφέρει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, από τους πλέον σφοδρούς επικριτές του Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να εισέλθει σε μια «ταραγμένη περίοδο», επειδή προφανώς σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό ο κόσμος την τελευταία δεκαετία διεξάγει… περίοδο ηρεμίας.

Ο κ. Σταϊνμάγερ σημειώνει ότι όπως πάντα σε κάθε πολιτική μετάβαση «υπάρχουν αβεβαιότητες», αλλά, όπως επισημαίνει, «σε αυτή την περίοδο μιας νέας παγκόσμιας αταξίας, πρόκειται για πολλά περισσότερα. Είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται».

Πράγματι, σημειώνουμε εμείς, για τη Γερμανία διακυβεύονται πολλά. Για την Ελλάδα που τα έχασε σχεδόν όλα εξαιτίας της Γερμανίας τίποτα δεν διακυβεύεται.

Ο ίδιος δηλώνει πάντως ότι θα επιδιώξει διάλογο με την ομάδα του Αμερικανού προέδρου, ενώ εκφράζει την ελπίδα να βρει «συνομιλητές στην Ουάσιγκτον που γνωρίζουν ότι οι μεγάλες χώρες χρειάζονται και αυτές συμμάχους».

Ας του πει κάποιος ότι η Γερμανία για ηττημένη δύο παγκοσμίων πολέμων, που εκείνη προκάλεσε, δεν διδάχτηκε το μέτρο και τώρα μάλλον έρχεται η τρίτη της φορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr