Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που άλλαξε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτο)

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που άλλαξε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλλαγές ακόμη και στη διακόσμηση του Λευκού Οίκου φέρνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Αμερικανός πρόεδρος φρόντισε να κάνει την πρώτη αλλαγή στο οβάλ γραφείο, αντικαθιστώντας τις βυσσινί κουρτίνες του Μπαράκ Ομπάμα με νέες κουρτίνες, χρυσαφί χρώματος.

Το χρυσαφί είναι το αγαπημένο χρώμα του νέου προέδρου και αυτό είναι το χρώμα που κυριαρχεί στο πολυτελές διαμέρισμά του, αλλά και στο γραφείο του στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ προχώρησε και σε άλλες αλλαγές στο οβάλ γραφείο και αντικατέστησε ήδη τους καναπέδες, μετακίνησε την προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε άλλο σημείο του γραφείου και τοποθέτησε σε εξέχουσα θέση την προτομή του Ουίνστον Τσόρτσιλ ενώ η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, συνάντησε στις αρχές του μήνα έναν διακοσμητή και τους υπεύθυνους για αλλαγές εσωτερικής διακόσμησης του Λευκού Οίκου, προκειμένου να συζητήσουν τις αλλαγές που επιθυμεί.

Το Κογκρέσο διαθέτει 100.000 δολάρια σε κάθε νέο πρόεδρο και την οικογένειά του για να κάνει αλλαγές στον Λευκό Οίκο, χωρίς να είναι απαραίτητα υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό.

Ο εκάστοτε νέος πλανητάρχης έχει το δικαίωμα να κάνει παρεμβάσεις στην εσωτερική διακόσμηση των 132 δωματίων του Λευκού Οίκου, εκτός από το δωμάτιο του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν, το Green Room (αίθουσα υποδοχής για μικρές δεξιώσεις) και την επίσημη τραπεζαρία του Λευκού Οίκου.

Το 2015 σε συνέντευξή του στο περιοδικό People ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος, δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές στον Λευκό Οίκο.

«Αν εκλεγώ, ίσως να αλλάξω μερικά μικρά πράγματα, αλλά ο Λευκός Οίκος είναι ένα ειδικό μέρος, δεν χρειάζεται να κάνει κανείς μεγάλες αλλαγές», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr