Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί η Τουρκία για τους 8: Απειλεί με επανεξέταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Προκαλεί η Τουρκία για τους 8: Απειλεί με επανεξέταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου. Νωρίτερα, η Άγκυρα εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους «8» και απηύθυνε νέα εντάλματα έκδοσής τους προς τις ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «το αίτημά μας για την έκδοση οκτώ ηγετών της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 ενάντια στη δημοκρατική συνταγματική τάξη απορρίφθηκε από τον έλληνα δικαστή».

Διαμαρτυρόμαστε, προσθέτει, για αυτή την απόφαση, η οποία έχει ως στόχο τη δημοκρατική τάξη στην Τουρκία, με 248 πολίτες να γίνονται μάρτυρες από τις δυνάμεις ασφαλείας μας και τους πολίτες μας, συμμετάσχοντας ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος που τραυμάτισε 2193 πολίτες μας και προφυλάσσει αυτά τα άτομα από το να εμφανιστούν ενώπιον των ανεξάρτητων τουρκικών δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηη, η στάση του ελληνικού δικαστικού συστήματος οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκληματιών και την παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και των κανόνων. Ως μια χώρα που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοια θέματα, η Ελλάδα, δυστυχώς, έπεσε στο καθεστώς μιας χώρας που προστατεύει παρανόμους με την απόφαση αυτή.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη δίωξη των εγκληματιών, χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα κατά της απόφασης αυτής του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αυτή, η οποία θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, υπόκειται επίσης σε συνολική επαναξιολόγηση των διμερών μας σχέσεων, της συνεργασίας μας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και έχει συνέπειες για το κοινό μας έργο σε άλλα διμερεί / περιφερειακά ζητήματα καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Τι λέει η απόφαση του Αρείου Πάγου

«Όχι» στην έκδοση των και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Οι αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, δεδομένου ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος τους καμία καταδικαστική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η έκδοση των αποφάσεων ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα, αλλά λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Α.Π. έγινε συζήτηση για το θέμα, ο Στ. Κοντονής ήταν κατηγορηματικός:

«Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ως Εφετείο του Αρείου Πάγου, για να σοβαρευτούμε, επειδή λένε κάποιοι διάφορα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr