Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε τρεις πόλεις στην Υεμένη

Η Αλ Κάιντα κατέλαβε τρεις πόλεις στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα ανακατέλαβαν τρεις πόλεις στη νότια Υεμένη, όπου οι φιλικές στη Σαουδική Αραβία υεμενίτικες δυνάμεις βρίσκονται σε πόλεμο τόσο με τους τζιχαντιστές όσο και με τους ιρανόφιλους σιίτες αντάρτες Χούδι, δήλωσε αξιωματούχος και πηγή από τις τοπικές φυλές.

Η είσοδος των τζιχαντιστών την Πέμπτη το βράδυ στη Λόντερ και τη Σάκρα της επαρχίας Αμπιάν διευκολύνθηκε από την απόσυρση των φιλοσαουδαραβικών υεμενιτικών στρατευμάτων που διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα την Πέμπτη τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα ανακατέλαβαν την Άουαρ, χωριό επίσης στην Αμπιάν, σύμφωνα με πηγές από τις φυλές.

«Οι δυνάμεις μας παραπονιούνται ότι έχουν έλλειψη σε μέσα, κυρίως όπλα, για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι τζιχαντιστές έχουν αναπτυχθεί στη Λόντερ και τη Σάκρα, όπου έχουν στήσει οδοφράγματα και κατέστρεψαν τοποθετώντας εκρηκτικά δύο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο αραβικός συνασπισμός -με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία- που μάχεται κατά των Χούδι στο πλευρό των φιλοσαουδαραβικών δυνάμεων της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015 διεξήγαγε στη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Αλ Κάιντα στη Λόντερ.

Πηγές από τις τοπικές φυλές εκφράζουν επίσης τον φόβο ότι οι τζιχαντιστές ενδέχεται να ανακαταλάβουν τη Ζίνζιμπαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, απ’ όπου εκδιώχθηκαν το καλοκαίρι του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr