Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία κατηγορεί τον Πούτιν ότι με “τρολ” υπονομεύει τη Δύση

Η Βρετανία κατηγορεί τον Πούτιν ότι με “τρολ” υπονομεύει τη Δύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιχειρεί να υπονομεύσει τη Δύση διασπείροντας ψέματα και επιτιθέμενος μέσω χάκερς σε σημαντικές υποδομές”, δήλωσε την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Μάικλ Φάλον.

Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι ο Βλ. Πούτιν επιδίδεται σε έναν στρατηγικό ανταγωνισμό με τη Δύση από το 1991 που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξει πυγμή για να αποτρέψει τη Ρωσία.

«Βλέπουμε μια χώρα, η οποία χρησιμοποιώντας ως όπλο την παραπληροφόρηση, έχει δημιουργήσει αυτό που σήμερα βλέπουμε, την εποχή της «μετα-αλήθειας» (post-truth). Η Ρωσία σαφώς θέτει υπο δοκιμασία το ΝΑΤΟ και τη Δύση. Επιδιώκει να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, αποσταθεροποιώντας χώρες και αποδυναμώνοντας τη Συμμαχία», ανέφερε.

«Μέρος της αντίδρασής μας αφορά το ΝΑΤΟ και τη Δύση για να κάνουν περισσότερα ώστε να πατάξουν την ψευδή πραγματικότητα που προωθείται μέσω της σοβιετικού τύπου παραπληροφόρησης. Οτιδήποτε άλλο κάνουμε στο θέμα της αποτροπής και του διαλόγου, θα πρέπει να απαντάμε στην Πράβντα του Πούτιν με μία ταχύτερη αλήθεια», υπογράμμισε ο Φάλον.

Υπενθυμίζεται πως η CIA έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές για να βοηθήσει στην εκλογή του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, στην ομιλία του που ήταν διανθισμένη με λέξεις στη ρωσική γλώσσα, ο Φάλον έκανε έκκληση για συνεργασία με τη Μόσχα και επικαλέστηκε τον Ρώσο συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ για να εκφράσει ελπίδα ότι η σχέση Λονδίνου-Μόσχας μπορεί να βελτιωθεί.

«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα αλλάξει τακτική. Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει ξανά ο εταίρος που η Δύση πάντα επιθυμούσε. Τολμάμε να το ελπίζουμε και για να επικαλεστώ ξανά τον Μπουλγκάκοφ: ‘όλα θα πάνε καλά, ο κόσμος είναι φτιαγμένος έτσι’», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr