Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το SPD “τα χώνει” στον Σόιμπλε: Σταμάτα να κατακρίνεις την Ελλάδα

Το SPD “τα χώνει” στον Σόιμπλε: Σταμάτα να κατακρίνεις την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Τόμας Όπερμαν ζήτησε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη. Και γι΄αυτό αποτρέπω τον κ. Σόιμπλε από μια νέα δημόσια καμπάνια / εκστρατεία κατά της Ελλάδα όπως το καλοκαίρι του 2015», τόνισε χαρακτηριστικά ο ‘Οπερμαν.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ελπίζει ότι τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

«Θεωρώ την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμητή. ΤΟ ΔΝΤ διαθέτει τους εμπειρογνώμονες για να ξεπεράσουν την κρίση οι χώρες» εκτίμησε.

“Ο κ. Σόιμπλε δεν αφίσταται εν τούτοις των απόψεών του και δεν θέλει να χαλαρώσει την πολιτική του παρά τη δυσαρέσκεια του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητικού εταίρου”, αναφέρει το dpa.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, το βράδυ της Τετάρτης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τα προβλήματα και «γι’ αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να της ασκείται πίεση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να γίνει ανταγωνιστική. Διαφορετικά δεν μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr