Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν ξεμπερδεύει εύκολα με τη Δικαιοσύνη ο Φιγιόν

Δεν ξεμπερδεύει εύκολα με τη Δικαιοσύνη ο Φιγιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο πλήγμα δέχθηκε ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη δεν αναμένεται να κλείσει την έρευνα για το ζήτημα της εργασίας της συζύγου του, Πενελόπ, ως κοινοβουλευτικού του συνεργάτη.

«Τα πολλά στοιχεία που έχουμε συλλέξει ως τώρα δεν δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς κλείσιμο της υπόθεσης», δήλωσε την Πέμπτη η εισαγγελέας Ελιάν Ουλέτ.

Η αποκάλυψη ότι ο 62χρονος δεξιός πολιτικός, πρωθυπουργός της Γαλλίας μεταξύ 2007 και 2012 (επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί), χρησιμοποιούσε τη σύζυγό του, αλλά και δύο από τα παιδιά του, ως συνεργάτες του κατά τη θητεία του σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία, έχουν προκαλέσει πλήγμα στη δημοτικότητά του και τον έριξαν από την πρώτη στην τρίτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Πέραν της ακροδεξιάς υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, τον Φιγιόν υπερσκέλισε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς, επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Φιγιόν επανέλαβαν την Πέμπτη την κατηγορία προς την οικονομική εισαγγελία ότι παραβιάζει τη διάκριση μεταξύ της νομοθετικής εξουσίας – δηλαδή του κοινοβουλίου – και της δικαστικής, συμπληρώνοντας ότι οι πόροι που δικαιούτο ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος ως βουλευτής και γερουσιαστής για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητά είναι απόρρητοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr