Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης: Ο Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τη συνάντηση με Αναστασιάδη

Χριστοδουλίδης: Ο Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τη συνάντηση με Αναστασιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, την Πέμπτη, αναφέρθηκε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι ήταν «ήταν εμφανές ότι είχε πρόθεση να αποχωρήσει».

Αναλυτικότερα, ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι η εν λόγω πρόθεση του Tουρκοκύπριου ηγέτη καταδεικνύεται από τις δηλώσεις, στις οποίες είχε προβεί πριν από την συνάντηση, ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόφαση της Βουλής για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία κατά την επέτειό του, αλλά και από το αίτημα που είχε υποβάλει να μην υπάρχουν στοn χώρο φωτογράφοι και κάμερες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που ακύρωσε τη συνάντηση των διαπραγματευτών, ούτε ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτός που αποχώρησε από τη χθεσινή συνάντηση. Απέρριψε, επίσης, τους ισχυρισμούς Ακιντζί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα και έφυγε θυμωμένος από την αίθουσα.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Μ. Ακιντζί θα είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης, τονίζοντας ότι η συνέχιση των συνομιλιών εξαρτάται από την άλλη πλευρά.

Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν αδικαιολόγητες στάσεις», επιρρίπτοντας ευθύνες και στις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς εάν η κριτική του απευθύνεται στο ΑΚΕΛ, ο Ν. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών.

Επεσήμανε, τέλος, πως αναφορές περί φουστανέλας, αλλαγής πολιτικής και μεταλλάξεων λόγω προεδρικών εκλογών, είναι προσβλητικές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr