Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές! Ο Γκάμπριελ “κλάφτηκε” ότι η Γερμανία δεν έχει λεφτά για εξοπλισμούς – Τώρα “τσούζει”

Πρωτοφανές! Ο Γκάμπριελ “κλάφτηκε” ότι η Γερμανία δεν έχει λεφτά για εξοπλισμούς – Τώρα “τσούζει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες.

»Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ η αστάθεια στην Ελλάδα θα προκύψει από τα… όπλα που αγοράζει και όχι από τα μνημόνια και τη λιτότητα που επιβάλλει το Βερολίνο.

Ας διαβάσουμε όμως όλες τις ανοησίες που ξεστόμισε ο Γκάμπριελ προσπαθώντας να εμφανίσει τη Γερμανία… φτωχό συγγενή του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει κριτική στο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος πριν λίγο καιρό επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

Μάλιστα, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που θα «ακρωτηριαστεί» η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας ρητά και την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως θα ήταν δύσκολο για την Γερμανία να προσθέσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό της προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο αμυντικών δαπανών που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, αν, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους.

Ο κ. Γκάμπριελ είπε πως η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στον στόχο του ΝΑΤΟ, αλλά είπε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ χρειάζεται επίσης να επικεντρωθούν στις ριζικές αιτίες των απειλών ασφαλείας, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια, και να μην επικεντρώνονται αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες [σ.σ. άλλα λόγια να αγαπιόμαστε].

Έθεσε επίσης υπό αμφισβήτηση την ορθότητα της άποψης που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ανταποκρίνεται στον στόχο του ΝΑΤΟ δαπανώντας το 2% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της για την άμυνα, αλλά δεν μπορεί ταυτόχρονα να καταβάλει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες.

Λησμονεί προφανώς ότι η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να εξοπλίζεται και να διατηρεί έναν μεγάλο στρατό όχι γιατί το επιβάλλει τόσο το ΝΑΤΟ αλλά γιατί περιτριγυρίζεται από μουρλούς που ο καθένας κουβαλά και έναν εδαφικό μεγαλοϊδεατισμό εις βάρος της Ελλάδας, δίχως να συνυπολογίσουμε το μουσουλμανικό τόξο κατά μήκος των βαλκανικών και ανατολικών συνόρων μας.

Η Ελλάδα είναι επίσης αναγκασμένη να αγοράζει όπλα και να διατηρεί ένα μεγάλο στρατό διότι οι “καλοί” μας Ευρωπαίοι “εταίροι” όταν δεν μας “δένουν” με μνημόνια υποδαυλίζουν διάφορα γειτονόπουλα στα βόρεια και αποθρασύνουν τον μεγάλο ασθενή στα ανατολικά.

Η αναφορά της Ελλάδας λοιπόν από τον Γκάμπριελ αφενός μεν ήταν άστοχη, αφετέρου πράγματι “τσούζει” όταν πρέπει να διαθέτεις τόσο χρήματα για όπλα.

Στη Γερμανία θα πρέπει επίσης να πιστωθεί, είπε, το γεγονός ότι δαπανά 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους «ως αποτέλεσμα αποτυχημένων στρατιωτικών επεμβάσεων του παρελθόντος».

Σε αυτό βεβαίως “ξέχασε” να σημειώσει ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί βιομήχανοι τους κάλεσαν στη Γερμανία διότι ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια. Το ότι πληρώνει το γερμανικό δημόσιο την εισαγωγή “σκλάβων” για τα γερμανικά εργοστάσια, το έχουμε εμπεδώσει ότι οι λαοί καλούνται να πληρώσουν τα συμφέροντα των ελίτ.

«Πρέπει να βρούμε 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύντομο διάστημα για να ανταποκριθούμε στον στόχο του ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Γκάμπριελ.

«Δεν έχω ιδέα πού μπορούμε να τα βρούμε… δισεκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον όχι αν την ίδια στιγμή υπογράφουμε φιλόδοξες συμφωνίες μείωσης της φορολογίας» πρόσθεσε.

Πουλάει τρέλα για τα γερμανικά πλεονάσματα και επιχειρηματολογεί προσπαθώντας να πείσει τους Αμερικανούς ότι η κακομοίρα Γερμανία, που έχει λεηλατήσει τον ευρωπαϊκό νότο, δεν έχει λεφτά.

«Ας μείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά ας μην ξεκινήσουμε χαρωπά μια νέα κούρσα εξοπλισμών επειδή αυτό από μόνο του δεν θα εγγυηθεί την ασφάλειά μας» είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Σωστά. Να συνεχίσουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν για την Άμυνα της Γερμανίας, η Γερμανία να λεηλατεί τον Νότο και να τα κάνει πλεονάσματα για να παριστάνει την ισχυρή χώρα.

Καλά τα λέει ο Λευκός Οίκος. Εάν θέλετε ασφάλεια κύριοι της Ευρώπης να την πληρώσετε. Η Ελλάδα δηλαδή γιατί πληρώνει; Να πληρώσετε και εσείς! Ο Τραμπ σας το είπε εξάλλου: ο τζάμπας “πέθανε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr