Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος σε Γιλντιρίμ: Να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας

Αβραμόπουλος σε Γιλντιρίμ: Να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν, επίσης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομάρ Τσελίκ.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχει συμβάλει καθοριστικά στη σημαντική μείωση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών και τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν στενά για την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχουν συμφωνηθεί.

Ταυτόχρονα, αναγνώρισε την πίεση που δέχεται η Τουρκία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική της περιοχή.

Εξάλλου, ο επίτροπος επεσήμανε ότι η Κομισιόν στήριξε με αποφασιστικότητα την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Οι κ. Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου τον ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας και παρατήρησαν ότι οι σχέσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι προσβλέπει στη στήριξη του Ευρωπαίου επιτρόπου, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος και να ξεπερασθούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 2 Μαρτίου, θα παρουσιάσει τη νέα έκθεση προόδου σχετικά με την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr