Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσηκωμός της αντιπολίτευσης στην Αλβανία: “Θα απομακρύνουμε τον Ράμα δια της βίας”

Ξεσηκωμός της αντιπολίτευσης στην Αλβανία: “Θα απομακρύνουμε τον Ράμα δια της βίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεσηκωμός της αντιπολίτευσης στην Αλβανία μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Σαββάτου στα Τίρανα. Το αίτημα είναι να παραιτηθεί ο Έντι Ράμα από πρωθυπουργός.

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου ένα μέρος των διαδηλωτών παρέμειναν, έστησαν αντίσκηνο, στο οποίο μαζί με τους διαδηλωτές ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά.

«Δεν θα υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση, είναι μία φάρσα, έχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει κάνει κοινό μέτωπο με τους εγκληματίες και τους Εσκομπάρ των Βαλκανίων.

»Βρισκόμαστε στα πρόθυρα κατάρρευσης των δημοκρατικών θεσμών. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, είναι η μοναδική προϋπόθεση για ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές» δήλωσε, ο Λουλζίμ Μπασά στους δημοσιογράφους.

Η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στους δημοσιογράφους Αρμπέν Ριστάνι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, συνέχισε ο Ριστάνι, είναι κόμμα που ήρθε στην εξουσία με ελεύθερες εκλογές, και θα ξανάρθει στην εξουσία με ελεύθερες εκλογές.

Στην ερώτηση τι θα κάνει το Δημοκρατικό Κόμμα σε περίπτωση που ο Ράμα δεν δέχεται να αφήσει την εξουσία, ο Ριστάνι απάντησε:

«Θα τον απομακρύνουμε δια της βίας, με τη δύναμη της ψυχής και του νου».

Στην εύλογη απορία του δημοσιογράφου τι εννοεί «με δύναμη;» ο Ριστάνι απάντησε:

«Θα το πετύχουμε με τη δύναμη της δημοκρατικής διαμαρτυρίας. Ο Ράμα θα έρθει αντιμέτωπος με την αυξανόμενη λαϊκή αγανάκτηση. Θα κάνουμε χρήση όλων των δημοκρατικών μέσων».

Ο αντιπρόεδρος και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος Έντι Παλόκα, δήλωσε με τη σειρά του ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πάει στις εκλογές με πρωθυπουργό τον Έντι Ράμα».

Σύμφωνα με τον Παλόκα, η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ήταν τεράστια, και αυτός ήταν ο σκοπός του Δημοκρατικού Κόμματος: Να συγκεντρώσει όσο πιο πολλούς οπαδούς μαζί με τα άλλα κόμματα, για να δείξει τη δύναμη της Αντιπολίτευσης.

Μαζί με τους πολίτες, συνέχισε, λάβαμε την απόφαση να παραμείνουμε στο αντίσκηνο, ασφαλώς ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών, δε μπορούσαν να μείνουν όλοι. Οι πολίτες, σύμφωνα με τον Παλόκα, ζητούν ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές.

Στο ερώτημα σχετικά με τη δήλωση Μπασά, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ελεύθερες εκλογές, δεν θα υπάρχουν εκλογές και τι σημαίνει αυτό, ο Παλόκα απάντησε:

«Σήμερα η Αντιπολίτευση μαζί με τους πολίτες, έλαβαν την κοινή απόφαση, σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές, δεν θα υπάρξουν εκλογές. Για όσο θα κυβερνά αυτή η κυβέρνηση με τον Ράμα πρωθυπουργό, δεν θα έχει ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές. Σήμερα αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση για να γίνουν ελεύθερες εκλογές. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ράμα συνεχίζει με την αυθάδειά της, δεν θα υπάρξουν εκλογές».

Στην ερώτηση εάν το Δημοκρατικό Κόμμα θα μετέχει στις εκλογές ή θα απέχει, ο Παλόκα απάντησε:

«Δεν είναι το ίδιο πράγμα “αποχή του Δημοκρατικού Κόμματος” και “δεν θα υπάρξουν εκλογές”. Είναι πολύ απλό, δεν θα υπάρξουν εκλογές στις 18 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον Ράμα. Στις 18 Ιουνίου, στην Αλβανία δεν θα υπάρξουν εκλογές, σε περίπτωση που ο Ραμα θα είναι πρωθυπουργός. Εγώ αυτό το βλέπω ως μονόδρομο».

Στην ερώτηση πόσο θα συνεχιστεί η διαμαρτυρία, ο Παλόκα δήλωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών στο αντίσκηνο δεν θα είναι μεγάλος, το αντίσκηνο όμως θα είναι μόνιμο, επίσης μόνιμη και η διαμαρτυρία. Οι πολίτες, οι οπαδοί, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και των συμμάχων, σύμφωνα με τον Παλόκα, θα είναι στο δρόμο, μέρα και νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr