Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιρακινός στρατός προωθείται νότια της δυτικής Μοσούλης

Ο ιρακινός στρατός προωθείται νότια της δυτικής Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο περιοχές στα νότια της δυτικής Μοσούλης στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσαν την Κυριακή για να απελευθερώσουν το δυτικό τμήμα της πόλης το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο στρατηγός Αμπντουλαμίρ Γιαράλαχ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως ανακαταλήφθηκαν οι τοποθεσίες Ατμπάχ και Αλ Λαζάγκαχ που βρίσκονται επί της οδού που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της Μοσούλης, στη νότια περιφέρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή την επίσημη έναρξη της χερσαίας επίθεσης για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης και είχε ζητήσει από τις ιρακινές δυνάμεις να «σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» στη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται ουσιαστικά υπό πολιορκία στη δυτική Μοσούλη, μαζί με 650.000 αμάχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφού οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις τους εκδίωξαν από το ανατολικό τμήμα της πόλης κατά την πρώτη φάση της επίθεσης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη, που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη. Η ανατολική Μοσούλη απελευθερώθηκε πλήρως στα τέλη Ιανουαρίου ύστερα από τρεις μήνες μαχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr