Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Παρίσι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε βάρος του Μακρόν

Το Παρίσι κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε βάρος του Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό καταγγέλλει τη Ρωσία ότι επιχειρεί παρεμβολές στον προεκλογικό αγώνα με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο υπέρ της Λεπέν και του Φιγιόν. Ανάλογες καταγγελίες και στη Γερμανία.

Οι υποψίες για πιθανή ρωσική παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία μέσα από τον κυβερνοχώρο κυκλοφορούσαν από καιρό. Έφθασαν στο αποκορύφωμά τους με επίθεση στον Εμμανουέλ Μακρόν, όταν οι δημοσκοπήσεις πριν από 15θήμερο έδειξαν ποσοστά που του επιτρέπουν να περνάει στη δεύτερη θέση, μετά την Μαρίν Λεπέν από το Εθνικό Μέτωπο, αποκλείοντας τον Φρανσουά Φιγιόν, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών από το δεύτερο γύρο.

Υπέρ της Λεπέν

Με σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche ο υπουργός Eξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό καταγγέλλει ξεκάθαρα τη Ρωσία για παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία. «Αρκεί να δει κανείς για ποιους υποψηφίους η Ρωσία εκφράζει τις προτιμήσεις της» λέει.

«Πρόκειται για τη Μαρίν Λεπέν και τον Φρανσουά Φιγιόν. Αντίθετα, ο Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει φιλοευρωπαϊκό λόγο, υφίσταται επιθέσεις μέσω του κυβερνοχώρου. Καταγγέλλω αυτή τη μορφή απαράδεκτης παρέμβασης στη γαλλική δημοκρατική ζωή» υπογραμμίζει ο υπουργός σημειώνοντας ότι η αρχή της μη ανάμειξης στα εσωτερικά άλλη χώρας αποτελεί θεμελιώδη αρχή του διεθνούς γίγνεσθαι.

«Το Παρίσι δεν θα δεχθεί την όποια παρέμβαση» υπενθυμίζοντας ότι «πρώτη είναι η Ρωσία που μιλάει για μη ανάμειξη στα εσωτερικά άλλης χώρας, ως βασική διεθνή αρχή, με την οποία συμφωνώ» τόνισε ο υπουργός.

Ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει ήδη προγραμματισθεί για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία εναντίον απειλών αυτού του είδους. Αξίζει η υπενθύμιση ότι ο γάλλος υπουργός είχε ήδη απευθύνει μια πρώτη προειδοποίηση την περασμένη Τετάρτη από το βήμα της ολομέλειας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης επισημαίνοντας στους βουλευτές ότι πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και εθνικής ακεραιότητα της Γαλλίας.

Στη Γερμανία, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο γίνονται επίσης βουλευτικές εκλογές, εκπρόσωποι μυστικών υπηρεσιών, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες κατηγορούν τη Μόσχα ότι μέσω επιθέσεων στον κυβερνοχώρο επιδιώκουν να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr