Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η δίκη 47 Τούρκων κομάντος που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Ξεκίνησε η δίκη 47 Τούρκων κομάντος που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκίνησε στη Μούγλα της δυτικής Τουρκίας η δική 47 Τούρκων κομάντος που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που παραθέριζε, στην τουρκική ακτή του Αιγαίου, το βράδυ της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Από τους 47 κατηγορούμενους οι 44 είναι προφυλακισμένοι, ενώ τρεις που έχουν διαφύγει καταζητούνται και δικάζονται ερήμην.

Οι κατηγορούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τις δυνάμεις ασφαλείας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και υπό τις αποδοκιμασίες των παρισταμένων.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν.

«Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί», είχε διαβεβαιώσει ο Ερντογάν στις 18 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο CNN.

Δύο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου στο ξενοδοχείο σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Εισαγγελία έχει ζητήσει πολλές ποινές ισοβίων για καθέναν από τους κατηγορουμένους, 37 από τους οποίος είναι ύποπτοι ότι τους είχε ανατεθεί η εκτέλεση του σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr