Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας που διόρισε ο Τραμπ

Ποιος είναι ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας που διόρισε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον 54χρονο αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ διόρισε νέο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν εξαιτίας της στενής του σχέσης με τη Ρωσία.

“Ανθρωπος με τεράστιο ταλέντο και τεράστια εμπειρία”

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνοντας την απόφασή του είπε για τον ΜακΜάστερ ότι είναι “ένας άνθρωπος με τεράστιο ταλέντο και τεράστια εμπειρία”.

O επίσης αντιστράτηγος Τζοζεφ Κιθ Κέλογκ που προσωρινά είχε τα καθήκοντα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, αναλαμβάνει προσωπάρχης του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.

Ο Τραμπ είχε ζητήσει την παραίτηση του Φλιν, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ για τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ.

Ο Φλιν κατηγορήθηκε ότι παραπλάνησε εσκεμμένα τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, όταν τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση.

Η απόφαση του Τραμπ δείχνει ότι συνεχίζει να βασίζεται σε υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, σχολιάζουν οι New York Times. Ο Φλιν είναι στρατηγός ε.α., όπως και ο υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr