Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε τουρκόφιλους τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ

Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε τουρκόφιλους τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολεμικά αεροπλάνα της Συρίας σφυροκόπησαν την Τρίτη με σφοδρούς βομβαρδισμούς περιοχές στην κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, λίγες ώρες αφότου οι εξεγερμένοι ισλαμιστές έβαλλαν εναντίον των δύο μοναδικών (σιιτικών) χωριών στην επαρχία που τελούν ακόμα υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν στο χωριό Μααράτ Μισρίν, ενώ πολλοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κοντινή κοινότητα Μπινίς, μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Ιντλίμπ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα μέσο ενημέρωσης το οποίο ανήκει στον ένοπλο βραχίονα της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ ανέφερε πως έγιναν βομβαρδισμοί εναντίον των δύο κοινοτήτων σε αντίποινα για τα πυρά ισλαμιστών εναντίον αμάχων στα πολιορκημένα κυβερνητικά (σιιτικά) χωριά Αλ Φουά και Κεφράγια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ελεύθεροι σκοπευτές των ισλαμιστών σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους στα δύο χωριά μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Οι εχθροπραξίες καταγράφηκαν ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ενόψει των συνομιλιών, η βία στη βορειοδυτική Συρία εντείνεται, παρότι τυπικά συνεχίζει να εφαρμόζεται η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που κηρύχθηκε πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη ότι παραβιάζει την ανακωχή, η οποία συμφωνήθηκε κατόπιν της μεσολάβησης της Ρωσίας και της Τουρκίας και τέθηκε σε εφαρμογή την 30ή Δεκεμβρίου.

Τα χωριά Αλ Φουά και Κεφράγια, η πλειονότητα των κατοίκων των οποίων είναι σιίτες, αποτελούν εδώ και πολύ καιρό εστίες σφοδρών εχθροπραξιών. Αποτελούν τον τελευταίο κυβερνητικό θύλακα στην επαρχία της Ιντλίμπ και πολιορκούνται από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr