Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματία της “πλάκας” από τον Ερντογάν – Συναντήθηκε με ορκισμένο εχθρό του Τραμπ

Διπλωματία της “πλάκας” από τον Ερντογάν – Συναντήθηκε με ορκισμένο εχθρό του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που είχε φωτογραφηθεί στις 27 Μαΐου 2013 παρέα με τζιχαντιστές στη Συρία, τον θυμάστε;

Λοιπόν, αυτός ο Τζον Μακέιν (80 ετών) -που είναι και επικεφαλής της Επιτροπής Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας- επισκέφθηκε την Τουρκία και συνάντησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τζον Μακέιν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan, συζήτησε με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, την Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή την τουρκική εισβολή στη Συρία, όπως και γύρω από μια πιθανή τουρκική επιχείρηση κατάληψης της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι τη μία λένε ότι θα πάνε να καταλάβουν τη Ράκα, την άλλη αλλάζουν γνώμη και ισχυρίζονται ότι απλά θα συνδράμουν στην απελευθέρωσή της, ενώ η επίσημη Αμερική (και όχι ο περιφερόμενος Μακέιν) έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους που θα απελευθερώσουν τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι βεβαίως, για να δημιουργήσουν κλίμα, έδωσαν μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Μακέιν με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Κουρτουλμούς να δηλώνει ότι επισκέψεις υψηλού επιπέδου στην Τουρκία συνιστούν “καλό οιωνό”.

«(Η επίσκεψη Μακέιν) καταδεικνύει ότι οι διάφορες διαφωνίες με τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Συρίας έχουν αρχίσει να επιλύονται ενώ έχουν υπάρξει ορισμένες συμφωνίες που θα στρώσουν τον δρόμο ώστε να ληφθούν θετικά βήματα κατά της FETO [δίκτυο υποστηρικτών Γκιουλέν]», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η επιθυμία τους φυσικά την οποία προσπαθούν να προβάλλουν ως να πρόκειται για πραγματικό γεγονός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερουσιαστή έπειτα από την συνάντηση, ο Τζον Μακέιν τόνισε ότι η συμμαχία της Τουρκίας είναι πιο σημαντική όσο ποτέ για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών.

«Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην κατάσταση στη Συρία. Η αλλαγή της διακυβέρνησης των ΗΠΑ παρουσιάζει μία σημαντική ευκαιρία για αναθεώρηση και επανεκτίμηση των τρεχουσών πολιτικών στη Συρία» δήλωσε ο Μακέιν στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν με την Τουρκία για την καταπολέμηση του ISIS και για την οικοδόμηση μιας ισορροπίας δυνάμεων στις περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο.

Αναφερθείς στην πρόταση του Προέδρου Ερντογάν για την δημιουργία μίας ασφαλούς ζώνης στη Συρία και την απελευθέρωση της Ράκα δήλωσε ότι θα τα λάβουν σοβαρά υπόψη.

Εν τω μεταξύ δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζον Μακέιν “τρίβεται” στη “γκλίτσα” των ισλαμιστών.

Εκτός από την επίσκεψή του στη Συρία, όπου είχε συναντήσει τους ηγέτες των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου και του μετέπειτα “χαλίφη” του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο Τζον Μακέιν είχε κατηγορηθεί πέρσι ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ινστιτούτο Μακέιν για την Παγκόσμια Ηγεσία» έλαβε δωρεά 1.000.000 δολαρίων από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας το 2014.

Προφανώς και οι κινήσεις του Τζον Μακέιν είναι άνευ συνεννόησης με τον πρόεδρο Τραμπ. Για την ακρίβεια ο Τζον Μακέιν συγκαταλέγεται στους εσωκομματικούς εχθρούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ εν δυνάμει δικτάτορα.

Υπερασπιζόμενος τα μέσα ενημέρωσης μετά την τελευταία επίθεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον τους, ο Τζον Μακέιν δήλωσε πως η φίμωση του ελεύθερου Τύπου είναι τακτική με την οποία «αρχίζουν οι δικτάτορες».

Άρα, ο Τζον Μακέιν και η επίσκεψή του στην Τουρκία τίποτα δεν “φτιάχνει” στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, μάλλον τις κάνει χειρότερες, ανεξάρτητα από το τι δηλώνει ο Κουρτουλμούς.

Παρά τα 80 του χρόνια ο Τζον Μακέιν συνεχίζει να “παραγοντίζει” με τους φίλους του ισλαμιστές. Το τι θα πετύχει θα φανεί στο μέλλον, αφού μέχρι στιγμής ο Τζον Μακέιν δεν δείχνει να παίζει κάποιο ρόλο πέρα του περιφερόμενου στις αυλές των σουλτάνων.

Όσο για τον Ερντογάν; Ότι συναντήθηκε με τον Μακέιν δύο ημέρες αφού ο γερουσιαστής αποκάλεσε τον Τραμπ “δικτάτορα” φανερώνει ότι οι Τούρκοι έχουν χάσει τη μπάλα. Είναι δυνατόν να θες να τα “φτιάξεις” με τις ΗΠΑ και να συναντιέσαι με τους πολιτικούς εχθρούς του Αμερικανού προέδρου; Μπράβο Ερντογάν, μπορείς όμως και ακόμα χειρότερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr