Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βάλε μυαλό στο κεφάλι σου” είπε ο εισβολέας Τσαβούσογλου στον Πρόεδρο της Κύπρου

“Βάλε μυαλό στο κεφάλι σου” είπε ο εισβολέας Τσαβούσογλου στον Πρόεδρο της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκλητικός και στα πρόθυρα της υστερίας ο τουρκικός Τύπος την Τετάρτη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό Ζήτημα.

Οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τα Κατεχόμενα την Τρίτη.

«Πολύ σκληρή δήλωση από τον Τσαβούσογλου προς τον Ελληνοκύπριο ηγέτη: Βάλε μυαλό στο κεφάλι σου και επέστρεψε στο τραπέζι» τιτλοφορείται η ανταπόκριση του Σεφά Καράχασαν στη Mıllıyet, στην οποία σχολιάζεται η σκληρή κριτική του Τούρκου ΥΠΕΞ για την απόφαση εορτασμού της Ένωσης. «Να βάλουν μυαλό. (..) Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι σαν άνδρες». Επίσης, αφού διευκρίνισε ότι ο Αναστασιάδης είναι προσωπικός του φίλος προσέθεσε: «Εμείς συζητούμε ένα σημαντικό ζήτημα. Η φιλία είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι επιθετικές συμπεριφορές του Αναστασιάδη. Θα πρέπει να είναι ειλικρινής».

Η Habertrurk με τον τίτλο «Τσαβούσογλου: Η Κύπρος είναι εθνικό ζήτημα» γράφει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, δήλωσε:

«Το Κυπριακό είναι εθνικό ζήτημα. Εν προκειμένω και η ελληνοκυπριακή πλευρά και όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, η τουρκική κοινότητα της “ΤΔΒΚ” είναι ισότιμη κοινότητα και μέλος του νησιού.

»Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα υπάρξει λύση. Όμως, με την απόφαση της Ένωσης, στην ουσία η ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε την πραγματική της πρόθεση και έδειξε σε όλους ότι δεν ξύπνησε από εκείνα τα παλιά όνειρα.

»Το ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης προσπαθεί να το υποτιμήσει δημιουργεί σοβαρές υποψίες ως προς την ειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς για ολοκληρωμένη λύση στο νησί. (..) Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ηρεμία και την ασφάλεια των αδελφών μας στο νησί».

«O Τσαβούσογλου απευθύνθηκε στους Ελληνοκύπριους από τη Λευκωσία: Ελάτε σαν άντρες στο τραπέζι» τιτλοφορείται (σύντομη) ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ στη Hurrıyet, ενώ η Yeni Safak γράφει για το ίδιο θέμα με τον τίτλο «Κίνηση για την Ένωση – Βάλτε μυαλό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr