Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι προωθήθηκαν λίγο μέσα στην πολιορκημένη Αλ Μπαμπ – Μάχες με το ISIS

Οι Τούρκοι προωθήθηκαν λίγο μέσα στην πολιορκημένη Αλ Μπαμπ – Μάχες με το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στη Συρία και οι ντόπιοι ισλαμιστές μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), κατάφεραν να προωθηθούν την Τετάρτη το πρωί μέσα στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Πρόκειται για την πρώτη επιθετική ενέργεια των δυνάμεων της Ασπίδας του Ευφράτη εδώ και ημέρες, αφού προηγουμένως οι τζιχαντιστές είχαν περάσει στην αντεπίθεση.

Η επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, όπως ονομάζεται η τουρκική εισβολή στη Συρία, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της πήραν από το Ισλαμικό Κράτος αρκετά σημεία μέσα στην πόλη, όπως τα κτίρια που λειτουργούσαν ως δικαστήρια της Σαρία και ένα μια πολυκατοικία με κατοικίες στρατιωτικών.

Οι Τούρκοι, επειδή δεν τους πιστεύει κανείς μιας και έχουν ανακοινώσει δύο φορές μέχρι σήμερα ότι πήραν την Αλ Μπαμπ, δίχως αυτό να αληθεύει, είπαν ότι θα δώσουν και φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Συνολικά 8.000 Τούρκοι καταδρομείς, δεκάδες τουρκικά τανκς, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης, συν 5.000 περίπου μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) πολιορκούν την Αλ Μπαμπ που κατέχεται από 500 περίπου τζιχαντιστές. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι έχουν αεροπορική υποστήριξη και πυροβολικό.

Η πολιορκία της Αλ Μπαμπ, που κοντεύει τρεις μήνες, έχει καταρρίψει οποιαδήποτε “καλή φήμη” του τουρκικού στρατού, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα “ασκέρι” ανίκανων.

Η ανικανότητα του τουρκικού στρατού να καταλάβει την Αλ Μπαμπ, μια πόλη στο μέγεθος της Θήβας, απέδειξε ακόμα ότι ο στρατός αυτός είναι παντελώς ανίκανος να απειλήσει ελληνικό έδαφος γιατί απλά θα συντριβεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr