Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τον Μοσκοβισί “τάχωσε”(;) στη Μέρκελ και ο Γιούνκερ

Μετά τον Μοσκοβισί “τάχωσε”(;) στη Μέρκελ και ο Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε απόψε ιδιαίτερη συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστό το αντικείμενο της συνομιλίας των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων, θεωρείται βέβαιο ότι έγινε συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ σε συνάρτηση πάντα με την στάση της Γερμανίας στο ελληνικό ζήτημα, αλλά και γενικότερα η εμμονή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας στην λιτότητα, την ώρα που η Γερμανία διέρχεται μια από τις πλέον αποδοτικές για την οικονομία της περιόδους.

Λίγες ώρες πριν, πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει σφόδρα για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την ευρωζώνη».

Ο Επίτροπος κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να κάνει περισσότερα» για να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να εντείνει την εσωτερική ζήτηση. Το 2016 οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν μία αύξηση-ρεκόρ, και μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να φτάσει για πρώτη φορά τα 253 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται στη γερμανική πρωτεύουσα και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για πρώτη φορά υπό τη νέα του ιδιότητα. Ο Ταγιάνι θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr