Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιταχύνει τις απελάσεις μεταναστών η Γερμανία – 18 Αφγανοί επέστρεψαν στην Καμπούλ

Επιταχύνει τις απελάσεις μεταναστών η Γερμανία – 18 Αφγανοί επέστρεψαν στην Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Καμπούλ έφτασαν την Πέμπτη οι 18 Αφγανοί μετανάστες που απελάθηκαν από τη Γερμανία, μία ημέρα μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση του Βερολίνου, νομοσχεδίου που έχει στόχο να επιταχύνει τις απελάσεις των μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί.

Οι 18 άνδρες, στην πλειονότητά τους νεαροί, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από το Μόναχο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του αεροδρομίου Ταϊμούρ Σαχ Χαμίντι.

Πρόκειται για την τρίτη πτήση που γίνεται από τις αρχές Δεκεμβρίου για τον επαναπατρισμό Αφγανών μεταναστών από τη Γερμανία, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη το φθινόπωρο μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότεροι από 80 Αφγανοί μετανάστες έχουν επιστρέψει με αυτό τον τρόπο στη χώρα τους: πρόκειται για άνδρες, συνήθως νεαρής ηλικίας, το αίτημα των οποίων για παροχή ασύλου έχει απορριφθεί.

Χιλιάδες άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν, καθώς η Γερμανία είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τη διαδικασία απελάσεων μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, η οποία διαπράχθηκε από Τυνήσιο μετανάστη, η αίτηση του οποίου για άσυλο είχε απορριφθεί.

Παρ’ όλα αυτά, το σχετικό νομοσχέδιο είναι αμφιλεγόμενο, καθώς αφορά και την απέλαση Αφγανών, που αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο στη Γερμανία μετά τους Σύρους.

Πέντε γερμανικά κρατίδια, σε σύνολο 16, αποφάσισαν να αναστείλουν τις απελάσεις, τονίζοντας τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Αφγανιστάν, όπου περισσότεροι από 11.500 άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν το 2016, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr