Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στο Πακιστάν: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων (βίντεο)

Μακελειό στο Πακιστάν: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από την βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη του Πακιστάν, την Πέμπτη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τη συνοικία όπου σημειώθηκε η έκρηξη, όπου υπάρχουν πολλές κατοικίες, τράπεζες και καφέ, σύμφωνα με αξιωματούχους έπειτα από «τρομακτική έκρηξη», όπως την χαρατήρισε εργαζόμενος σε τράπεζα.

«Βγήκαμε από το κτήριο και είδαμε ότι οι μηχανές που ήταν σταθμευμένες έξω είχαν πάρει φωτιά και όλα τα παράθυρα των γύρω κτιρίων ήταν σπασμένα», δήλωσε ο Μοχάμαντ Κουράμ.

Ο Ναγιάμπ Χαϊντέρ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Πουντζάμπ, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια «βόμβα» η οποία πυροδοτήθηκε είτε με τηλεχειρισμό είτε ωρολογιακά.

Αντίθετα διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη σε άλλη συνοικία, την Γκούλμπεργκ, καθώς τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο απλώς για ένα λάστιχο που έσκασε. Ο πανικός προκλήθηκε εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης που βρίσκονται οι κάτοικοι του Πακιστάν μετά το τελευταίο κύμα βομβιστικών επιθέσεων.

Το Πακιστάν έχει πληγεί από ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει ευρείες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ανταρτών σε όλη τη χώρα, ενώ τα σύνορα μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν έχουν κλείσει εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Επιθέσεις πραγματοποιούν στη χώρα τόσο οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, που έχουν τις βάσεις τους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όσο και το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr