Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δημοκράτες και Προοδευτικοί” το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς στην Ιταλία

“Δημοκράτες και Προοδευτικοί” το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ίδρυση του κόμματος «Δημοκράτες και Προοδευτικοί» (DP) που πρεσβεύει την «ανανέωση της Κεντροαριστεράς», ανακοίνωσαν το Σάββατο στελέχη της ιταλικής Αριστεράς που εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες τα κόμματά τους.

Το κόμμα γεννήθηκε από την πρόσφατη διάσπαση της Αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την αποχώρηση μέρους των βουλευτών της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana).

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό κίνημα που θα είναι επίσης η αρχή της ανανέωσης της Κεντροαριστεράς, διότι δεν θα απαρνηθούμε το σχέδιο μία μεγάλης ενωτικής δύναμης της Κεντροαριστεράς», όπως η Ελιά, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Ρομάνο Πρόντι που είχε κερδίσει τις εκλογές το 1996 και το 2006, αναφέρεται στο μανιφέστο του νέου κόμματος, οι ιδρυτές του οποίου δηλώνουν επίσης ότι θα επιδιώξουν να εγκαταλείψουν την «παρεκτροπή προς την Κεντροδεξιά που επιχείρησε ο κ. Ρέντσι».

Οι κύριοι εκπρόσωποι του DP είναι ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PD Ρομπέρτο Σπεράντσα και ο πρόεδρος της περιοχής της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι, ενώ το κόμμα έχει την υποστήριξη και του πρώην ηγέτη του PD Πιερλουίτζι Μπερζάνι και του πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο ντ΄Αλέμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr