Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το καθεστώς Ράμα συνεχίζει την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα

Το καθεστώς Ράμα συνεχίζει την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Παράρτημα του βορειοηπειρωτικού Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και το Παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χειμάρρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Κόχα Γιον, αντέδρασαν εναντίον των μέτρων που προγραμματίζει να λάβει η κυβέρνηση του Έντι Ράμα εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Σπηλιά Χειμάρρας.

«Η κοινότητα θα εντείνει τις αντιδράσεις της και οι συνέπειες θα επιβαρύνουν μόνο τις κρατικές και τις δημοτικές Αρχές.

»Αγνοώντας τις αντιδράσεις και τις εκκλήσεις της τοπικής κοινότητας, την αντίδραση της Ε.Ε και του Συμβουλίου Υπουργών της, τις συστάσεις του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη και σε πλήρη παραβίαση της νομοθεσίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση των τελευταίων ημερών, έκλεισε οριστικά το δρόμο αναζήτησης οποιασδήποτε αποδεκτής λύσης για τις περιουσίες που επηρεάζονται από το project.

»Η επιμονή της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτό το project, ανεξάρτητα από τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

»Από τη μία, επιδιώκει να εξυπηρετήσει σκοτεινά συμφέροντα κατασκευαστών-πελατών της κυβέρνησης.

»Επιδιώκει να καθυποτάξει οριστικά την τοπική κοινωνία και με κριτήρια που έχουν σχέση με τη διάκριση, λόγω της εθνικής καταγωγής ή της πολιτικής τοποθέτησης.

»Οι εργασίες ξεκινούν την περίοδο που αρχίζει η τουριστική σεζόν, και αυτό γίνεται σκόπιμα, να υποστούν ζημιές οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις σε βάρος των μεγάλων θέρετρων στην περιοχή, που κτίστηκαν σε περιουσίες που υφαρπάχτηκαν και με ύποπτη χρηματοδότηση.

»Επιπλέον, οι εργασίες βλάπτουν κτίρια που έχουν σχέση με την ιστορία της Χειμάρρας, προκειμένου να πληγεί η ιστορική μνήμη και η πολιτιστική κληρονομιά.

»Υπό τις συνθήκες αυτές, στις οποίες, κάθε έννοια για συνταγματική εγγύηση της ατομικής ιδιοκτησίας έχει χαθεί, και οι κρατικές και δημοτικές Αρχές αρνήθηκαν το δρόμο του διαλόγου με την τοπική κοινωνία, οι πολίτες θα εντατικοποιήσουν τις αντιδράσεις για την προστασία των περιουσιών τους και την ακύρωση αυτής της απόπειρας σε βάρος της τοπικής κοινωνίας στη Χειμάρρα.

»Την ευθύνη για τις οποιεσδήποτε ενδεχόμενες εξελίξεις στη Χειμάρρα θα φέρει η κυβέρνηση και ο Δήμος, που αρνήθηκαν και απέκλεισαν την αναζήτηση συναινετικής λύσης μέσω του σεβασμού των απόψεων των κατοίκων της περιοχής.

»Είναι περιττό να υπογραμμίσουμε ότι εξαιτίας της διαχρονικής αμέλειας του Κράτους για την εξεύρεση τρόπου δημιουργίας ενός Κτηματολογίου και τη νομική διασφάλιση των περιουσιών στην περιοχή αυτή, οι ιδιοκτησίες των κατοίκων της Χειμάρρας είναι και σήμερα εκτός του Μητρώου του Υποθηκοφυλακείου, και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποζημίωση.

»Μήπως η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει εστία έντασης στη Χειμάρρα, για να αποπροσανατολίσει εκ νέου την κοινή γνώμη από τα πάμπολλα προβλήματα που καταγγέλλει η αντιπολίτευση και ο διεθνής παράγοντας;

»Προειδοποιούμε ότι δεν θα παραμείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα και αιχμάλωτοι της τύχης.

»Τα συμφέροντα, όσο ισχυρά και αν είναι, θα βρεθούν αντιμέτωπα με την αντίσταση της κοινωνίας της Χειμάρρας, όπως ιστορικά βρέθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις πράξεων σε βάρος μας» – τονίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Κόχα Γιον, στην ανακοίνωση του Παραρτήματος του ΚΕΑΔ Χειμάρρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr