Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς τα Όσκαρ κατέληξαν σε φιάσκο και ποιος ανέλαβε την ευθύνη

Πώς τα Όσκαρ κατέληξαν σε φιάσκο και ποιος ανέλαβε την ευθύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τελετή απονομής των Όσκαρ για το 2017 είχε σχεδόν φτάσει στο τέλος της όταν τα πράγματα πήραν μια απρόσμενη τροπή με την ανακοίνωση λάθος νικητή από τους παρουσιαστές του βραβείου Καλύτερης Ταινίας, Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ.

Τι πραγματικά συνέβη;

Η PricewaterCoopers, η λογιστική εταιρεία που χειρίζεται τις ψήφους των Όσκαρ δημιουργεί δύο σετ φακέλων για κάθε βραβείο, τα οποία κρατούν δύο εκπρόσωποι της εταιρείας (αυτά τα δύο άτομα είναι και τα μόνα που γνωρίζουν τους νικητές).

Την ώρα που ετοιμαζόταν ο Γουόρεν Μπίτι να ανέβει στη σκηνή, κάποιος του έδωσε τον φάκελο που έγραφε πάνω «Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία» με το όνομα της Έμμα Στόουν.

Η νικήτρια του Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου λέει πως έχει ακόμα τον δικό της φάκελο με την ανακοίνωση της νίκης της, οπότε ο φάκελος που δόθηκε στον Μπίτι ήταν μάλλον το αντίγραφο εκείνου του φακέλου.

Η ώρα της ανακοίνωσης του νικητή έρχεται, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης ανοίγει τον φάκελο και στέκεται για λίγο αμήχανος, τον μπερδεύει το γεγονός ότι ο φάκελος λέει το όνομα της Έμμα Στόουν.

Αυτό που οι περισσότεροι θεώρησαν ως προσπάθεια να δημιουργηθεί η αίσθηση της αγωνίας, ήταν στην πραγματικότητα η σύγχυση του Μπίτι.

Δείχνει τον φάκελο στην Φέι Νταναγουέι, η οποία σπεύδει να ανακοινώσει ότι νικητής είναι το La La Land.

Οι συντελεστές της ταινίας ανεβαίνουν πάνω, αλλά στα παρασκήνια δημιουργείται πανικός.

Αντί η τελετή να σταματήσει αμέσως, ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας, που ήταν αρμόδια για την απονομή των βραβείων, λέει σε έναν από τους υπεύθυνους του σόου για το λάθος.

Αφού έχει εκφωνήσει τον ευχαριστήριο λόγο του και ακούει τον ευχαριστήριο λόγο του συμπαραγωγού του, Μαρκ Πλατ, ο παραγωγός Τζόρνταν Χόροβιτς σταματά την τελετή λέγοντας στους συντελεστές του Moonlight:

«Εσείς νικήσατε παιδιά. Δεν είναι αστείο».

Είχε αρχικά αντιληφθεί την αναστάτωση και το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του σόου του είχαν ζητήσει να δει τον φάκελο του νικητή τον είχε ανησυχήσει.

Τελικά του δόθηκε ο σωστός φάκελος που ανέγραφε το Moonlight ως μεγάλο νικητή της βραδιάς και εκείνος αποφάσισε να αναλάβει δράση και να κάνει την ανακοίνωση σε μια σαφώς δύσκολη στιγμή για εκείνον.

Η εταιρεία PricewaterCoopers εξέδωσε ανακοίνωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το φιάσκο.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από το Moonlight, το La La Land, τον Γουόρεν Μπίτι, τη Φέι Νταναγουέι και τους θεατές των Όσκαρ για το λάθος που έγινε στη διάρκεια ανακοίνωσης της Καλύτερης Ταινίας. Δόθηκε κατά λάθος στους παρουσιαστές φάκελος από τη λάθος κατηγορία και όταν το σφάλμα έγινε φανερό, διορθώθηκε αμέσως. Ερευνούμε τώρα πώς μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο και λυπούμαστε πραγματικά για αυτό που συνέβη. Εκτιμούμε τη χάρη με την οποία οι υποψήφιοι, η Ακαδημία, το ABC και ο Τζίμι Κίμελ χειρίστηκαν την κατάσταση».

Αφότου ανακοινώθηκε το λάθος και μέχρι οι σωστοί νικητές να ανέβουν στη σκηνή, ο Γουόρεν Μπίτι προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε, ενώ ο Τζίμι Κίμελ προσπάθησε να αστειευτεί, διατηρώντας, πάντως, την ψυχραιμία του:

«Το ήξερα ότι θα τα κάνω μαντάρα. Σας υπόσχομαι να μην ξανάρθω!».

Το ερώτημα είναι βέβαια πώς η τελετή δεν διακόπηκε αμέσως, καθώς χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά μέχρι οι συντελεστές του La La Land να ανέβουν στη σκηνή, να παραλάβουν το βραβείο και να κάνουν και τις ομιλίες τους.

Και σίγουρα παρά τη χάρη με την οποία χειρίστηκε το θέμα, ο παραγωγός του La La Land δεν ήταν ο κατάλληλος να ανακοινώσει το λάθος.

Φαίνεται ότι περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ θα μείνει στην ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr