Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Αλ Κάιντα στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιδρομές εναντίον μελών της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, εξαπέλυσαν χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ στην Υεμένη.

Οι βομβαρδισμοί με τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) και με μαχητικά έγιναν στις επαρχίες Αμπιάν, Σάμπουα, στη νότια Υεμένη και στην επαρχία Μπαϊντά, στα κεντρικά της χώρας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.Συνολικά, αεροσκάφη και UAVs διεξήγαγαν «περίπου 20 πλήγματα». Σε αυτά σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 μέλη της α=Αλ Κάιντα, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας και σε φυλές της Υεμένης.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Αλ Κάιντα, κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν επίσης πολεμικά πλοία και καταδρομείς στις επιχειρήσεις.

Οι ΗΠΑ πλήττουν εδώ και χρόνια μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο στην Υεμένη, αλλά οι επιχειρήσεις κλιμακώνονται τους τελευταίους μήνες.

«Η Αλ Κάιντα αξιοποιεί τις ακυβέρνητες περιοχές της Υεμένης για να προετοιμάζει, να διευθύνει ή να εμπνέει τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», είπε χθες ο πλοίαρχος Ντέιβις.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Υεμένης για να νικηθεί η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και να εμποδιστεί η δράση της», πρόσθεσε.

Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί καταγράφηκαν μερικές εβδομάδες έπειτα από μια αιματηρή επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων την 29η Ιανουαρίου στη Γιάκλα, στην ορεινή επαρχία Μπάιντα. Η επιδρομή αυτή είχε στόχο να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την εξτρεμιστική οργάνωση.

Ωστόσο η πρώτη μεγάλη επιχείρηση της νέας κυβέρνησης Τραμπ δεν εξελίχθηκε όπως σχεδιαζόταν, καθώς σκοτώθηκαν πολλές γυναίκες και παιδιά αλλά και ένας Αμερικανός καταδρομέας στις σφοδρές μάχες. Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί δεν συνδέονταν «άμεσα» με εκείνη την επιδρομή, είπε Αμερικανός αξιωματούχος και διευκρίνισε πως είχαν σχεδιαστεί «εδώ και μήνες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr