Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Kαμπάνα” στον Πολωνό ευρωβουλευτή για τις προκλητικές δηλώσεις του για τις γυναίκες

“Kαμπάνα” στον Πολωνό ευρωβουλευτή για τις προκλητικές δηλώσεις του για τις γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κυρώσεις στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε επέβαλε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι για τις δηλώσεις του κατά της ισότητας των φύλων.

«Φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο» είχε δηλώσει πριν 11 ημέρες ο Μίκε προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Στον ευρωβουλευτή απαγορεύεται η εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου για ένα έτος, χάνει την ημερήσια αποζημίωση για τριάντα ημέρες ενώ η κοινοβουλευτική του δραστηριότητα αναστέλλεται για δέκα ημέρες.

«Η σοβαρότητα της τιμωρίας είναι ανάλογη με τη σοβαρότητα της παράβασης. Όλες οι γυναίκες προσεβλήθησαν με μια επίθεση στην ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της οποίας προέδρευε μια γυναίκα σε ένα θέμα που σχετιζόταν με τις γυναίκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγιάνι.

«Δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά, ιδίως όταν προέρχεται από κάποιον που αναμένεται να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκπροσώπου των λαών της Ευρώπης, με τη δέουσα αξιοπρέπεια. Προσβάλλοντας όλες τις γυναίκες, ο ευρωβουλευτής επέδειξε περιφρόνηση για τις περισσότερες θεμελιώδεις αξίες μας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

Εξαιτίας αυτού του λόγου, πρόσθεσα ο Ταγιάνι, ξεκίνησα αμέσως έρευνα σχετικά με το θέμα που έφερα σε ταχεία ολοκλήρωση, επιβάλλοντας ποινή ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης».

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, ζήτησε συγγνώμη σε όποιον πληγώθηκε ή προσβλήθηκε από το ξέσπασμα του ευρωβουλευτή, επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτραπεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Κασσελάκης: Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 που διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr