Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη: Τι είπε ο Φιγιόν στους ανακριτές για το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του

Αποκάλυψη: Τι είπε ο Φιγιόν στους ανακριτές για το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάζοντας ένα κείμενο, το οποίο δημοσιοποίησε η “Le Figaro” απάντησε ο Φρανσουά Φιγιόν, στους ανακριτές, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του την Τρίτη, για το σκάνδαλο αρμομισθίας της συζύγου του, που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι η εργασία της συζύγου μου ήταν πραγματική και όχι πλασματική», υποστήριξε ο κεντροδεξιός υποψήφιος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«Αποφασίσατε να με καλέσετε με βιασύνη, για γεγονότα που χρονολογούνται εδώ και μια 20ετία. Είναι σε γνώση σας ότι αφιερώνω τις μέρες μου στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε 40 μέρες. Σέβομαι το δικαστικό θεσμό και το έργο που σας έχει αναθέσει ο νόμος. Περιμένω να έχω την ίδια αντιμετώπιση που έχουν όλοι οι πολίτες στη χώρα μας, χωρίς βιασύνη και με μόνο μέλημα την απόδοση δικαιοσύνης με πλήρη αμεροληψία», πρόσθεσε.

Αφού πλέον ο Φιγιόν είναι επισήμως «υπό δικαστική έρευνα», οι δικηγόροι του μπορούν πια να μελετήσουν τον φάκελο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές.

Επί της ουσίας ξεκινάει ένας δικαστικός αγώνας που μπορεί να διαρκέσει μήνες, πριν γίνει η οποιαδήποτε παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο.

Οι τρεις ανεξάρτητοι ανακριτές που έχουν πλέον αναλάβει το θέμα, θα πρέπει να ακούσουν τους πάντες εξ αρχής, να εξετάσουν μάρτυρες κατ’ αντιπαράσταση ή να καλέσουν νέους μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία αμφισβητώντας ορισμένα σημεία του κατηγορητηρίου.

Στην περίπτωση που ο Φρανσουά Φιγιόν κερδίσει την προεδρία, η υπόθεση θα παγώσει κατά την πενταετία της προεδρικής θητείας, καθώς ο πρόεδρος προστατεύεται ποινικά από την ασυλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr