Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήπτης της βόμβας ο Τόμσεν του ΔΝΤ μετά τον Σόιμπλε – Συναγερμός

Παραλήπτης της βόμβας ο Τόμσεν του ΔΝΤ μετά τον Σόιμπλε – Συναγερμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά το δέμα με εκρηκτικά , που είχε παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν, που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ.

Μία γυναίκα υπάλληλος της υποδοχής των γραφείων του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο όταν άνοιξε φάκελο ο οποίος περιείχε την βόμβα. Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν τρία άτομα στο χώρο, χωρίς να τραυματιστεί κανένας άλλος.

Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα στο φάκελο περιέχονταν πρώτη ύλη από πυροτεχνήματα, όπως δηλαδή και στο φάκελο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν σχετίζονται με την έκρηξη. Η Αστυνομία ερευνά την προέλευση του φακέλου, που έφτασε ταχυδρομικώς στα γραφεία του ΔΝΤ και φέρεται να είχε παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν.

Η έκρηξη ενός “παγιδευμένου πακέτου” σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι “μια επίθεση” που δείχνει πως “είμαστε πάντα στο στόχαστρο”, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν.

Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται “μεταξύ ζωής και θανάτου”, πρόσθεσε ο Ολάντ. Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, στο κέντρο της πόλης, έχουν εκκενωθεί, έχουν απομακρυνθεί από το σημείο 150 άτομα.

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε η αστυνομία.

Λαγκάρντ: Καταδικάζω την άνανδρη πράξη βίας

Ενημερώθηκα για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου μας. Είμαι σε επικοινωνία με το γραφείο και συμπαραστέκομαι στους συναδέλφους μου εκεί», αναφέρει σε δήλωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ και συνεχίζει:

«Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας», καταλήγει η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Το περιστατικό γίνεται σε λιγότερο από ένα 24ώρο αφότου φάκελος με εκρηκτικά παρελήφθη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Οι Αρχές εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό και δεν εξερράγη, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος είχε αποσταλλεί από την Ελλάδα και με όνομα αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr