Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίαιες διαδηλώσεις με συγκρούσεις και ξύλο για το συνταξιοδοτικό στη Βραζιλία (βίντεο)

Βίαιες διαδηλώσεις με συγκρούσεις και ξύλο για το συνταξιοδοτικό στη Βραζιλία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίαιες διαδηλώσεις, με συγκρούσεις και άγριο ξύλο μεταξύ εξαγριωμένων πολιτών και της αστυνομίας σημειώθηκαν στη Βραζιλία, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεχύθηκαν στους δρόμους χιλιάδες εξαγριωμένοι και απελπισμένοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Σάο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις αλλαγές στο ύψος των συντάξεων και στα όρια της ηλικίας.

Η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν αγροτικοί εργάτες και μέλη εργατικών συνδικάτων. Οι πορείες έφτασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σάο Πάολο, με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και καπνογόνα προς το κτίριο.

Το κέντρο της πόλης παρέλυσε και παραδόθηκε στη βία και τις συγκρούσεις με την αστυνομία. Η αστυνομία απάντησε με μάνικες νερού και χημικά, καθώς και με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι αντιδράσεις ξέσπασαν όταν ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, λέγοντας πως το ύψος των συντάξεων θα υπολογίζεται με τον μίνιμουμ μισθό, ανεβάζοντας παράλληλα τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 70 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ, το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό κατέρρευσε οικονομικά και απαιτούνται άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr