Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε στρατιώτες των SDF παραπέμφθηκαν σε στρατοδικείο επειδή βασάνισαν μέλος του ISIS

Πέντε στρατιώτες των SDF παραπέμφθηκαν σε στρατοδικείο επειδή βασάνισαν μέλος του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της (πόλης) Μανμπίτζ, που υπόκειται στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε πέντε στρατιώτες του που υπηρετούν στο “Τάγμα του Ήλιου του Βορρά” με την κατηγορία ότι βασάνισαν ένα μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο με πλάνα από τα βασανιστήρια του αιχμάλωτου τζιχαντιστή.

“Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ομάδα από άνδρες του Τάγματος του Ήλιου του Βορρά βασανίζουν ένα μέλος του ISIS που πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να φυτέψει νάρκες”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου της Μανμπίτζ.

“Οι συμμορίτες και στο παρελθόν είχαν τοποθετήσει νάρκες σε περιοχές όπως η Ελ Χέτζα, η Τιλ Κοντάν και στα γύρω χωριά τους [βορειοδυτική Συρία] και εννέα στρατιώτες του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ σκοτώθηκαν από εκρήξεις ναρκών. Φαίνεται ότι τα μέλη του Τάγματος του Ήλιου του Βορρά ενέργησαν κατά αυτό τον τρόπο εις βάρος του αιχμαλώτου τζιχαντιστή εξαιτίας αυτών των περιστατικών”, συνεχίζει η ανακοίνωση και εξηγεί:

“Ως γενική διοίκηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ είμαστε αφοσιωμένοι στους κανόνες του πολέμου. Καταδικάζουμε αυτό το περιστατικό που δεν συνάδει με τα στρατιωτικά μας ήθη. Ανακοινώνουμε ότι οι άνδρες παραπέμπονται σε στρατοδικείο”, καταλήγει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στέλνουν στο στρατοδικείο άνδρες τους.

Οι SDF θέλουν να είναι ένας πειθαρχημένος και κανονικός στρατός και όχι μπουλούκια ενόπλων, όπως οι άλλες παραστρατιωτικές και αντάρτικες ομάδες στη Συρία.

Η συμμαχία τους με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ επιβάλλει επιπλέον να φέρονται ως τακτικός στρατός και όχι ως άτακτοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr