Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περιοδεία της Μέι στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit

Περιοδεία της Μέι στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Ουαλία επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο περιοδείας της ανά το Ηνωμένο Βασίλειο εν όψει της επίσημης έναρξης της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Βrexit).

Η M;ei θα επισκεφθεί την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αναμένεται να ενεργοποιήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο θα ανοίξει τις επίσημες συνομιλίες εξόδου.

Το περσινό δημοψήφισμα για το Brexit έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας παραμένουν υπέρμαχοι της ΕΕ.

Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα προωθήσει ένα νέο δημοψήφισμα για αυτονομία της Σκωτίας, καθώς όπως ειπε, συνάντησε αδιαλλαξία στο Λονδίνο όταν ζήτησε ξεχωριστή συμφωνία εξόδου για τη Σκωτία.

Η Μέι αρνήθηκε την πρόταση, λέγοντας ότι δεν είναι κατάλληλη η στιγμή.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, το μεγαλύτερο εθνικιστικό κόμμα, Σιν Φέιν, έχει επίσης δηλώσει ότι επιθυμεί ένα δημοψήφισμα αποχώρισης από το Ηνωμένο Βασίλειο «το ταχύτερο δυνατόν» για να ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Σήμερα η Μέι και ο υπουργός για θέματα Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα συναντηθούν με τον πρώτο υπουργό της Ουαλίας Κάρουϊν Τζόουνς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσουν πώς μπορεί η Ουαλία να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες που θα της προσφέρει το Brexit.

«Από την πρώτη μου μέρα, έχω δηλώσει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητά μου να ενισχύσω και να διατηρίσω την πολύτιμη ενότητα (της χώρας). Έχω επίσης ξεκαθαρίσει ότι καθώς αποχωρούμε από την ΕΕ, θα εργασθώ για να παραδώσω μια συμφωνία η οποία συμφέρει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η Μέι σε δήλωσή της πριν την επίσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr