Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νότια Κορέα ανησυχεί για τις πυραυλικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας

Η Νότια Κορέα ανησυχεί για τις πυραυλικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έντονη ανησυχία της για τη “σημαντική προόδο” που έχει επιδείξει στις πυραυλικές της δυνατότητες η Βόρεια Κορέα, εκφράζει η Νότια Κορέα.

Την Κυριακή, η κρατική τηλεόραση του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ προέβαλε εικόνες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να επιβλέπει τη δοκιμή ενός νέου κινητήρα για την εκτόξευση πυραύλων.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μίλησε για μεγάλο γεγονός ιστορικής σημασίας για τη χώρα του.

«Εκτιμούμε πως η Β. Κορέα έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στον τομέα του κινητήρα των πυραύλων με αυτή τη δοκιμή. Χρειαζόμαστε περαιτέρω ανάλυση για την εκτίμηση της ισχύος και της χρήσης του κινητήρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η φιλοδοξία της Πιονγκγιάνγκ είναι να τελειοποιήσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), ικανό να μεταφέρει πυρηνικά εναντίον της αμερικανικής ηπείρου.

“Η τελευταία δοκιμή επέτρεψε πιθανόν (στη Βόρεια Κορέα) να σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά τους κινητήρες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας, Λι Τζιν-Γου.

“Όμως περισσότερες αναλύσεις είναι απαραίτητες στο θέμα της προωστικής δύναμης και των πιθανών εφαρμογών της”, πρόσθεσε.

Η τελευταία δόκιμη πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, παρουσία επίσης του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είχε πει πως η χώρα του “μπορεί να διαθέτει γεωστατικούς δορυφόρους σε διάστημα δύο ετών από σήμερα”.

Πολλά διεθνή ψηφίσματα απαγορεύουν στην Πιονγκγιάνγκ να συνεχίσει τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματά της. Ωστόσο η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δύο πυρηνικές δοκιμές το περασμένο έτος.

Πριν από το Πεκίνο, ο Τίλερσον είχε επισκεφθεί το Τόκιο και τη Σεούλ όπου επέμεινε στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται πλέον να ακολουθήσουν την πολιτική της “στρατηγικής υπομονής” που εφαρμοζόταν προηγουμένως από την Ουάσινγκτον απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ, μια πολιτική η οποία, όπως είπε, έχει αποτύχει.

Υπογράμμισε επίσης πως μια αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση είναι “μια επιλογή στο τραπέζι”, δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική της Κίνας, ενός από τους ελάχιστους υποστηρικτές του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Air Force One κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον, μετά από ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα, ο Ντοναλντ Τραμπ δήλωσε:

«Είχα πολλές συσκέψεις για το ζήτημα της Β. Κορέας. Συμπεριφέρονται με πολύ άσχημο τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr