Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γκρίζοι Λύκοι δήλωσαν έτοιμοι να χύσουν αίμα και μέσα στην Τουρκία

Οι Γκρίζοι Λύκοι δήλωσαν έτοιμοι να χύσουν αίμα και μέσα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της νεολαίας του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων (MHP), Ολτζάι Κιλαβούζ (Olcay Kılavuz), δήλωσε την Κυριακή ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί την ένταση στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά είναι έτοιμοι, οι Γκρίζοι Λύκοι, εάν χρειαστεί να πιάσουν τα όπλα και να πολεμήσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της Τουρκίας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση μελών της οργάνωσής του την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ο Κιλαβούζ επανέλαβε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι θα υποστηρίξουν το “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017, που εάν κερδίσει το “ναι” ο Ερντογάν θα ανακηρυχθεί πρόεδρος-σουλτάνος.

“Πρέπει να τιμήσουμε τον λόγο μας αφού ο ηγέτης μας [Μπαχτσελί] είπε “ναι”, και δεν επιθυμούμε καμία ένταση, δυσαρέσκεια ή αναταραχή [στη χώρα]. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας, θα είμαστε εκεί δίχως δεύτερη σκέψη. Όταν το έθνος είναι σε ανάγκη, θα πάρουμε τα όπλα και θα πολεμήσουμε εάν χρειαστεί”, είπε.

Το “ναι” στο δημοψήφισμα υποστηρίζει το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και η πλειοψηφία των Γκρίζων Λύκων. Όσοι Γκρίζοι Λύκοι διαφώνησαν, μεταξύ τους και βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, διαγράφησαν.

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι κεμαλικό ακροδεξιό κόμμα, δηλαδή πιστεύουν σε μια “κοσμική” Τουρκία και οι ίδιοι ιδεολογικά φλερτάρουν με τον πρωτόγονο “παγανισμό” των Μογγόλων νομάδων προγόνων τους.

Τα τελευταία χρόνια όμως είχε παρατηρηθεί μια “προσέγγιση” Γκρίζων Λύκων και ισλαμιστών, ιδίως στα μέτωπα της βόρειας Συρίας.

Πολλοί Γκρίζοι Λύκοι πήγαν εθελοντές να πολεμήσουν στη Συρία εντασσόμενοι είτε στις τουρκμενικές παραστρατιωτικές ομάδες ή ακόμα και στην Αλ Νούσρα, δηλαδή στην Αλ Κάιντα.

Αυτή η “ζύμωση” νεο-οθωμανών και ακροδεξιών φαίνεται να έχει παράξει ένα νέο “πράγμα”, τον εθνικοϊσλαμισμό, που προφανώς και θα είναι η σύγχρονη “έκφραση” του οθωμανισμού, εάν καταφέρει και επιβιώσει.

Κανονικά οι ακροδεξιοί κρυφοπαγανιστές Γκρίζοι Λύκοι είναι πολιτικά αντίπαλοι με τους ισλαμιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr