Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ολλανδία υποστήριζε τους τζιχαντιστές του Ερντογάν στη Συρία – Ρούτε και Ντάισελμπλουμ θα απολογηθούν;

Η Ολλανδία υποστήριζε τους τζιχαντιστές του Ερντογάν στη Συρία – Ρούτε και Ντάισελμπλουμ θα απολογηθούν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φιλότουρκοι ισλαμιστές στην κατεχόμενη από την Τουρκία συριακή πόλη Αζάζ, στη βορειοδυτική Συρία, διαδήλωσαν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στον “σουλτάνο” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καίγοντας ολλανδικές και δανέζικες σημαίες στην 6η επέτειο της “συριακής επανάστασης”.

Όπως σημειώνει το ARA News, οι φιλότουρκοι ισλαμιστές έκαψαν τις σημαίες αυτών των δύο ευρωπαϊκών χωρών αν και η Ολλανδία υποστήριξε τους ισλαμιστές στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι (μπράβο στην Ολλανδία που τη “δίνουν” ότι υποστήριζε την Αλ Κάιντα), η ολλανδική κυβέρνηση έχει καταδικάσει πολλές φορές την κυβέρνηση Άσαντ για εγκλήματα πολέμου ενώ αρνήθηκε, η ολλανδική κυβέρνηση πάντα, να συνεργαστεί με τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

Δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την ανάρτηση του ARA News, η ολλανδική κυβέρνηση φέρεται να συνεργάστηκε με την Αλ Κάιντα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Στις 17 Μαρτίου 2017, οι φιλότουρκοι ισλαμιστές που υποστηρίχτηκαν από την κυβέρνηση της Ολλανδίας, έκαψαν τις σημαίες Ολλανδίας και Δανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στην τουρκική κυβέρνηση επειδή “τσακώθηκε” με τις δύο αυτές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Να σημειωθεί ότι ΔΕΝ έκαψαν γερμανική σημαία, αν και ο καβγάς ξεκίνησε από τις αρνήσεις της Γερμανίας στις ερντογανικές φιέστες στο έδαφός της.

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Αζάζ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “ντροπή σας Ολλανδία και Δανία, εχθροί της ελευθερίας και του Ισλάμ”.

Σε άλλα πλακάτ έγραφαν “Σύροι και Τούρκοι είναι ενάντιοι στις ενέργειες Ολλανδίας και Δανίας”.

Να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα συριακά εδάφη, που κατέλαβε η Τουρκία δυτικά του ποταμού Ευφράτη μετά την εισβολή της στις 24 Αυγούστου 2016, εισβολή που ονόμασε επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”, κατοικούν πάμπολλοι Τουρκμένοι.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική νομαδική φυλή που πήγαινε και ερχόταν στη Μέση Ανατολή. Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου χιλιάδες Τουρκμένοι “έμειναν” στη Συρία και στο Ιράκ, χώρες που προέκυψαν από τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι Τουρκμένοι, ως Τούρκοι, παίρνουν μετά χαράς εντολές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι παραστρατιωτικές συμμορίες που έχουν συγκροτήσει στη Συρία, που τα άλλα Μέσα τους αναφέρουν ως Σύρους “αντάρτες”, έχουν τεθεί επίσημα υπό τουρκική διοίκηση, φοράνε τουρκικές στολές, πολεμάνε με τουρκικά όπλα και απλά παριστάνουν τους “Σύρους αντάρτες” για το “ξεκάρφωμα”.

Στην Αζάζ ζούνε πολλοί Τουρκμένοι και αυτοί που διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία δεν ήταν Άραβες αλλά Τουρκμένοι.

Οι ίδιοι Τουρκμένοι, πριν τους “αναλάβει” επίσημα η Τουρκία, συνεργάζονταν με την Αλ Κάιντα.

Αυτούς τους Τουρκμένους υποστήριζε η Ολλανδία και προχθές έκαιγαν τις σημαίες της.

Η Ολλανδία, απορούμε ως TRIBUNE, εάν αληθεύουν οι καταγγελίες του ARA News, δεν πρέπει να απολογηθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο στις Βρυξέλλες για την υποστήριξη που έδωσε σε τρομοκράτες;

Είναι η κυβέρνηση του Ντάισελμπλουμ που υποστήριξε τρομοκράτες, διότι ο Ντάισελμπλουμ δεν μπορεί να μην γνώριζε ως υπουργός Οικονομικών που πήγαιναν τα “πακέτα”.

Υπάρχει θέμα με την Ολλανδία, μεγάλο, όπως εξελίσσεται η όλη ιστορία.

Τον Ιούλιο του 2016 η ίδια ολλανδική κυβέρνηση, που συνεργαζόταν με τους ισλαμιστές και μισθοφόρους των Τούρκων, είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί με τους Κούρδους της Συρίας.

Σε ανακοίνωσή της η ολλανδική κυβέρνηση ανέφερε:

“Άλλες ανησυχίες είναι οι σχέσεις του PYD [το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα στη Συρία που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος] με το PKK [Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν] και τη συριακή κυβέρνηση. Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες το PYD είχε απευθείας συγκρούσεις με αντάρτικες ομάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μετριοπαθείς ομάδες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Ολλανδία”.

Για να το συνοψίσουμε. Η Ολλανδία έπαιζε στη Συρία το παιχνίδι της Τουρκίας και υποστήριζε τις τρομοκρατικές οργανώσεις που “συμφώνησε” με τον Ερντογάν να αποκαλούν “μετριοπαθείς”, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και αρνήθηκε να υποστηρίξει τους Κούρδους της Συρίας ενώ υποστηρίζονταν ήδη ένα χρόνο από τις ΗΠΑ.

“Άδικα” λοιπόν τα “πήρε” με τους Ολλανδούς ο Ερντογάν, που δεν άφησαν τον Τσαβούσογλου να μιλήσει στο Ρότερνταμ κι ακολούθησε ό,τι ακολούθησε;

Ο Ερντογάν έστειλε στην Ολλανδία τους ανθρώπους του γιατί θεωρούσε την ολλανδική κυβέρνηση “φίλη” και σύμμαχο”. Τόσους “αγώνες” κάνουν παρέα στη Συρία και του φέρθηκαν έτσι;

Νομίζουμε ότι είναι άμεση ανάγκη να διερευνηθεί η υποστήριξη που παρείχε η Ολλανδία σε “αντάρτικες” οργανώσεις στη Συρία και να αποσαφηνιστεί ποιες από εκείνες που βοήθησε σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.

Στη συνέχεια κι εάν αποδειχθεί ότι η ολλανδική κυβέρνηση ενίσχυσε την Αλ Κάιντα, τότε ο Ντάισελμπλουμ και ο Ρούτε πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Απλά πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr