Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεξ Τίλερσον: Ήθελα να είμαι με τα εγγόνια μου – Η γυναίκα μου επέμενε να αναλάβω ΥΠΕΞ

Ρεξ Τίλερσον: Ήθελα να είμαι με τα εγγόνια μου – Η γυναίκα μου επέμενε να αναλάβω ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι δεν είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ προτού τον καλέσει στον Πύργο Τραμπ για να συζητήσουν για «τον κόσμο» και του προσφέρει το υπουργείο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Independent Journal Review (IJR) ο Τίλερσον τόνισε ότι δεν επιθυμούσε να γίνει υπουργός Εξωτερικών και ανέλαβε το υπουργείο επειδή τον έπεισε η σύζυγός του.

Ο πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil αποκάλυψε την αρχική του επιφυλακτικότητα να δεχθεί την πρόταση του Τραμπ σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε μετά την αμφιλεγόμενη περιοδεία του στην Ασία και λίγες ώρες πριν από τη σημαντικότερη εκδήλωση στην οποία συμμετέχει ως υπουργός Εξωτερικών, τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν ήθελα αυτή τη δουλειά. Δεν την επεδίωξα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Η σύζυγός μου μου είπε ότι οφείλω να την κάνω».

Όταν μετά την πρώτη τους συνάντηση στον Πύργο Τραμπ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ του ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ο Τίλερσον παραδέχθηκε ότι «εξεπλάγη», προσθέτοντας ότι στην ηλικία των 65 ετών και έπειτα από μια 40χρονη καριέρα στην ExxonMobil περίμενε να συνταξιοδοτηθεί:

«Θα πήγαινα στο ράντσο μου για να είμαι με τα εγγόνια μου».

Ωστόσο, όταν επέστρεψε στο σπίτι του στο Τέξας η σύζυγός του Ρέντα Σαντ Κλερ ύψωσε το δάκτυλό της στο πρόσωπό του και του είπε:

«Στο είπα ότι ο Θεός δεν έχει τελειώσει μαζί σου».

Πάντως, όπως επισημαίνει το IJR δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη, καθώς ο Τίλερσον έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Τραμπ ο νέος υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετείχε σε πολλές από τις πιο σοβαρές αποφάσεις που ελήφθησαν, μεταξύ αυτών και το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Επίσης απέφευγε συστηματικά τον Τύπο τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του, ενώ δεν πήρε μαζί του στην περιοδεία του στην Ασία τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Εξωτερικών.

Η αρχική εξήγηση που έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν ότι ο Τίλερσον ήθελε να μειώσει το κόστος της μετακίνησης και να χρησιμοποιήσει ένα μικρότερο αεροπλάνο.

Στη συνέντευξή του μάλιστα ο ίδιος εξήγησε ότι το να αποφεύγει τον Τύπο αποτελεί πολιτική του, καθώς δεν επιθυμεί να μιλά αν δεν έχει να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη Ρωσία, το IJR ανέφερε ότι η απάντησή του ήταν «τόσο συγκεχυμένη» που ο δημοσιογράφος «δεν θεώρησε ότι άξιζε να περιληφθεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr