Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσχα και Κάϊρο δίνουν τα χέρια για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο

Μόσχα και Κάϊρο δίνουν τα χέρια για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Ρωσία,

Τον Ιούνιο αναμένεται να υπογραφούν επισήμως μια σειρά συμβόλαια που αφορούν την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγυπτο με την συνδρομή της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosatom, όπως γράφει η ιστοσελίδα prime του Ria Novosti, αναφερόμενη σε σχετικό δημοσίευμα της αιγυπτιακής οικονομικής εφημερίδας «Αλ-Μπούρσα», που επικαλείται αιγυπτιακή κυβερνητική πηγή.

«Μετά την έγκριση του συμβολαίου από το Κρατικό Συμβούλιο, η αιγυπτιακή προεδρία θα διοργανώσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, επίσημη τελετή για την υπογραφή, στην οποία προγραμματίζεται να παρευρεθούν οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Ρωσίας», δήλωσε η κυβερνητική πηγή της αιγυπτιακής εφημερίδας, προσδιορίζοντας ότι η τελετή θα γίνει κατά την διάρκεια του Ιουνίου.
Η αιγυπτιακή εφημερίδα, αναφέρει ότι προχωρούν πυρετωδώς οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μερών και μάλιστα σε καθημερινή βάση, για να καταλήξουν στα τελικά κείμενα των συμφωνιών που θα υπογραφούν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή,«η κυβέρνηση ολοκληρώνει την συμφωνία…και από ρωσικής πλευράς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε διαφωνίες, όλοι διάκεινται θετικά και επιθυμούν να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να ληφθούν υπ όψιν τα συμφέροντα όλων των μερών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας της Αιγύπτου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τελική τους μορφή τα δύο από τα τέσσερα συμβόλαια, που αφορούν την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, την λειτουργία και την εκπαίδευση αιγύπτιων εμπειρογνωμόνων. Διαμορφώνονται επίσης δύο ακόμη συμβόλαια που αφορούν την τροφοδοσία του σταθμού με πυρηνικά καύσιμα και την επεξεργασία των καυσίμων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Η Ρωσία και η Αίγυπτος είχαν υπογράψει στις 19 Νοεμβρίου του 2015 στο Κάιρο διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου αιγυπτιακού πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο στην περιοχή Ντάμπαα, και τη χορήγηση ρωσικού δανείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr