Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο αντίπαλος των Πούτιν-Μεντβέντεφ γιατί διαδήλωνε κατά της διαφθοράς (βίντεο)

Συνελήφθη ο αντίπαλος των Πούτιν-Μεντβέντεφ γιατί διαδήλωνε κατά της διαφθοράς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντίπαλος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι και περισσότεροι από 100 υποστηρικτές του προσήχθησαν την Κυριακή από τις Αρχές στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διαφθοράς στην οποία συμμετείχαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του, χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Μόσχας.

Ο Ναβάλνι “συνελήφθη στην (πλατεία) Μαγιακόφσκαγια” που βρισκόταν στο δρομολόγιο της πορείας, η οποία είχε απαγορευθεί από τις Αρχές, ανακοίνωσε στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάμιχ.

“Όλα μια χαρά με εμένα, δεν είναι λύπη να αγωνίζομαι για εμένα”, έγραψε από την πλευρά του ο Ναβάλνι στον δικό του λογαριασμό του, καλώντας τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τη διαδήλωση.

“Το θέμα σήμερα είναι η μάχη κατά της διαφθοράς”, συνέχισε.

Συνολικά η ρωσική Αστυνομία προσήγαγε τουλάχιστον 130 διαδηλωτές, ανέφερε η οργάνωση OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων.

“Οι συλλήψεις συνεχίζονται”, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση στο Twitter.

Η διαδήλωση στην οδό Τβέρσκαγια, μία από τις βασικές αρτηρίες της ρωσικής πρωτεύουσας που καταλήγει στο Κρεμλίνο, είχε απαγορευθεί από τις Αρχές, μία απόφαση τη νομιμότητα της οποίας αμφισβητεί ο Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι είχε καλέσει σε διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία η οποία υπερβαίνει κατά πολύ του επίσημου μισθού του.

Εκπρόσωπος του κ. Μεντβέντεφ αποκάλεσε τις πληροφορίες «προπαγανδιστικές επιθέσεις» που δεν αξίζουν περαιτέρω σχόλια και είπε πως χρησιμοποιούνται από τον κ. Ναβάλντ για προεκλογικούς λόγους.

Στην πλατεία Πούσκιν, που βρισκόταν στο δρομολόγιο της πορείας, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έγιναν πολλές προσαγωγές και η Αστυνομία χρησιμοποίησε αέριο πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και σε συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Βλαδιβοστόκ και Αικατερίνμπουργκ.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν εξάλλου πως μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε άλλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Αγίας Πετρούπολης και του Νοβοσιμπίρσκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσική Πρεσβεία: Το απειλητικό μήνυμα Πούτιν προς τη Δύση … στα ελληνικά

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Forbes: Ακόμα πιο πλούσιοι έγιναν πέρσι οι Ρώσοι μεγιστάνες – Απέτυχαν οι δυτικές κυρώσεις

Πούτιν: Η Ρωσία θα μάθει ποιοι έδωσαν την εντολή για το μακελειό στη Μόσχα

Πούτιν: Διάταγμα για κατάταξη 150.000 κληρωτών στις ένοπλες δυνάμεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr