Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγησαν οι επαφές για νέα κυβέρνηση στη Β. Ιρλανδία – Διοίκηση από το Λονδίνο;

Ναυάγησαν οι επαφές για νέα κυβέρνηση στη Β. Ιρλανδία – Διοίκηση από το Λονδίνο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Ιρλανδία ενδέχεται να διοικηθεί για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια απ’ ευθείας από το Λονδίνο, αφού επιβεβαιώθηκε η αποτυχία των συνομιλιών που είχαν στόχο το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Τα δύο κύρια κόμματα της ημιαυτόνομης αυτής βρετανικής περιφέρειας, οι δημοκρατικοί του Σιν Φέιν και οι ενωτικοί του DUP, ανακοίνωσαν αμφότερα πως καμιά συμφωνία δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

«Οι συνομιλίες απέτυχαν», σχολίασε η επικεφαλής του DUP και απερχόμενη πρωθυπουργός Αρλίν Φόστερ και επέρριψε αμέσως την ευθύνη στο Σιν Φέιν. Το DUP, πρόσθεσε, «ήταν αποφασισμένο να σχηματίσει σήμερα μια κυβέρνηση συνασπισμού, όμως το Σιν Φέιν εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η επικεφαλής του Σιν Φέιν Μισέλ Ο’Νιλ είχε ανακοινώσει από  το βράδυ της Δευτέρας ότι οι συνομιλίες είχαν φθάσει «στο τέλος» και ότι το εθνικιστικό κόμμα δεν θα έκανε πρόταση για πρωθυπουργό ή για την κυβερνητική ομάδα.

Οι τρεις επιλογές

Με τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, η μπάλα βρίσκεται τώρα στην περιοχή του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για τη Βόρεια Ιρλανδία, Τζέιμς Μπρόκενσάιρ, ο οποίος έχει τρεις επιλογές: να παρατείνει την περίοδο των διαπραγματεύσεων, να προκηρύξει νέες εκλογές ή να κηρύξει την επιστροφή στην «απ’ ευθείας διακυβέρνηση», δηλαδή τη διοίκηση της επαρχίας απ’ ευθείας από το Λονδίνο, καθώς δεν υφίσταται κάποια λειτουργική περιφερειακή εκτελεστική αρχή.

Η διοίκηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Λονδίνο ήταν το σύστημα που ίσχυε στη διάρκεια των τριάντα ετών των διαθρησκευτικών συγκρούσεων που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Βόρεια Ιρλανδία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr