Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Σκότλαντ Γιαρντ ανατρέπει τα δεδομένα για τον μακελάρη του Λονδίνου

H Σκότλαντ Γιαρντ ανατρέπει τα δεδομένα  για τον μακελάρη του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καμία απόδειξη δεν υπάρχει ότι ο μακελάρης του Λονδίνου ενήργησε εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους ή της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική αστυνομία της Βρετανίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκοτλαντ Γιαρντ, αποτελεί “φημολογία” ότι ο Χαλίντ Μασούντ είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στις φυλακές το 2003, ωστόσο έδειχνε ενδιαφέρον για τον ιερό πόλεμο, τον τζιχάντ. Οι διωτικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν το κίνητρο του δράστη.

Ο Νίλ Μπέσου, ανώτερος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής αναφέρει στην ανακοίνωσή ότι “η μεθοδολογία της επίθεσης δείχνει ότι στηρίζεται σε μικρή επιτήδευση, μικρή χρήση της τεχνολογίας, τεχνικές χαμηλού κόστους τις οποίες ο δράστης αντέγραψε από άλλες επιθέσεις” και τονίζει ότι “σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο δράστης συζήτησε την πρόθεσή του με άλλους”.

Η ανακοίνωση ανατρέπει ακόμη και την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους για την επίθεση που άφησε πίσω της 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ωστόσο είναι γνωστό και από άλλες αιματηρές επιθέσεις ότι η τζιχαντιστική οργάνωση ονομάζει “στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους” όλους όσοι πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δράστες είχαν πάρει εντολές ή ενήργησαν εκ μέρους της.

Ναρκομανής και λάτρης των ιερόδουλων

Άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος αποκαλύπτουν στα βρετανικά ταμπλόιντ πως ο μακελάρης του Λονδίνου δεν ακολουθούσε δα και τόσο… πιστά την ζωή ενός συντηρητικού μουσουλμάνου καθώς απολάμβανε αμέτρητες ώρες σεξουαλικών περιπτύξεων με ιερόδουλες συντροφιά με κοκαϊνη και παραισθησιογόνα αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, φίλοι του 52χρονου δηλώνουν πως ο Μασούντ έπαιρνε πολύ συχνά ναρκωτικά, κυρίως κοκαίνη και LSD.

Αρκετοί γονείς του δημοτικού σχολείου Μπρούκφιλντς στο Μπέρμιγχαμ, όπου φοιτούσαν οι δύο κόρες του Μασούντ, δηλώνουν πως είχαν εκφράσει πολλές φορές παράπονα στους καθηγητές για την συμπεριφορά του μακελάρη, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι οι γονείς που είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή, όποτε πήγαινε να πάρει τις κόρες του, ο Μασούντ μύριζε τόσο απαίσια, ώστε κανείς δεν άντεχε να βρίσκεται δίπλα του.

Εκτός από ζητήματα προσωπικής υγιεινής ωστόσο, το χειρότερο, όπως λέει η μητέρα ενός κοριτσιού, που ονομάζεται Σαμπρίνα Χουσέιν, παραδέχεται ξεκάθαρα πως τον φοβόταν και πως είχε απαγορεύσει στην κόρη της να επισκέπτεται το σπίτι του, παρόλο που η μικρή κόρη του ήταν η καλύτερή της φίλη!

“Χόμπι” του τα οικιακά πάρτι με ναρκωτικά και ιερόδουλες

Σύμφωνα με τη Sun, η πρώην σπιτονοικοκυρά του Μασούντ, η Κάσι Χάβαντ, τον έδιωξε από το σπίτι όταν κατάλαβε πως ξόδευε χιλιάδες λίρες για να συνευρίσκεται με ιερόδουλες.

“Δεν ήταν σωστός μουσουλμάνος. Πήγαινε με ιερόδουλες, κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες κοκαϊνης και μετά έβαζε μαχαίρια στα πρόσωπα ανθρώπων. Ήταν τρελός. Μετά από ένα τετραήμερο πάρτυ με ναρκωτικά, ένας φίλος του έγινε έξαλλος και τον κατηγόρησε πως ήταν μυστικός αστυνομικός. Ο Εϊντριαν (σ.σ. Εϊντριαν Ελμς ήταν το πραγματικό όνομα του δράστη) έγινε έξαλλος και έτρεξε στην κουζίνα για να πάρει το μεγαλύτερο μαχαίρι που μπορούσε να βρει. Επέστρεψε στο δωμάτιο και έκανε το πρόσωπο του φίλου του κομμάτια!”, λέει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν άλλα βρετανικά ΜΜΕ, όλα αυτά τα χρηματοδοτούσε με δημόσιο χρήμα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν πως έπαιρνε μια σειρά από επιδόματα από το βρετανικό Δημόσιο.

“Οι αρχές πιστεύουν πως έπαιρνε μετρητά που δεν του ανήκαν, χρησιμοποιώντας μία σειρά από διαφορετικά ονόματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και διευθύνσεις”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr