Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληραίνει τη στάση της η Ουγγαρία: Θέτει σε ισχύ την κράτηση μεταναστών

Σκληραίνει τη στάση της η Ουγγαρία: Θέτει σε ισχύ την κράτηση μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα Τρίτη ο νόμος που προβλέπει τη συστηματική κράτηση των μεταναστών από τις Αρχές στην Ουγγαρία, παρά τις έντονες επικρίσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε από την πλευρά της έκκληση για σεβασμό των ανθρωπιστικών αξιών της.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όλοι οι αιτούντες άσυλο οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Ουγγαρία ή φθάνουν εκεί, πρέπει να συγκεντρώνονται σε δύο κλειστούς καταυλισμούς εγκατεστημένους στα σύνορα με τη Σερβία, στο Ρόζκε και το Τόμπα, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Από σήμερα, οι διευρυμένες ζώνες τράνζιτ λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο για τους αιτούντες άσυλο», ανακοίνωσε ο Γκιόργκι Μπακόντι, σύμβουλος του δεξιού Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν για θέματα εσωτερικής ασφαλείας.

Στόχος του μέτρου είναι «να εμποδίζονται οι μετανάστες, το καθεστώς των οποίων δεν έχει σαφώς προσδιοριστεί, να μετακινούνται ελεύθερα στην εθνική επικράτεια και στους κόλπους της ΕΕ και συνεπώς να μειωθούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια που συνδέονται με τις μεταναστεύσεις», σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι καταυλισμοί είναι εξοπλισμένοι με 324 κατοικήσιμα κοντέινερ. Οι μετανάστες θα πρέπει να διαμένουν εκεί όσο περιμένουν μια θετική ή αρνητική απόφαση αναφορικά με το αίτημά τους για άσυλο και δεν θα τους είναι δυνατό να εγκαταλείπουν τους χώρους αυτούς παρά μονο σε περίπτωση που το αίτημά τους λάβει θετική απάντηση ή αν επιστρέψουν στη Σερβία, σύμφωνα με την πηγή.

Ο νόμος, ο οποίος υιοθετήθηκε στις 7 Μαρτίου καθ’ υπόδειξιν του Β. Ορμπάν, έχει καταγγελθεί από πολλές ΜΚΟ, καθώς και από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία επισήμανε ότι «παραβιάζει τις υποχρεώσεις της Ουγγαρίας έναντι των διεθνών και των ευρωπαϊκών νόμων» περί ασύλου.

Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για Εσωτερικές Υποθέσεις, Μετανάστευση και Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Βουδαπέστη, ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι αρχές της Ένωσης, χωρίς να αναφέρει ρητά το νέο μέτρο.

Η ουγγρική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι οι καταυλισμοί, οι οποίοι δεν είναι ανοικτοί στους δημοσιογράφους, είναι εφοδιασμένοι με σύγχρονους εξοπλισμούς και ότι οι ένοικοί τους θα απολαμβάνουν τρία γεύματα ημερησίως, καθώς και πρόσβαση σε υγειονομική φροντίδα και σε μέσα τηλεπικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr