Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προετοιμάζεται για εισβολή στο βορειοδυτικό Ιράκ – Τι φοβάται η Άγκυρα

Ο Ερντογάν προετοιμάζεται για εισβολή στο βορειοδυτικό Ιράκ – Τι φοβάται η Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρθρογράφος της Hurriyet, Αμπντούλκαντίρ Σελβί θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του 2017 η Τουρκία θα εισβάλλει στις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ με μια επιχείριση ανάλογη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.

Αναφορικά με την κατάσταση στη γύρω της Τουρκίας περιοχή, η Άγκυρα θεωρεί ότι οι αυξανόμενες εντάσεις στην εξωτερική πολιτική αποτελούν μέρος της προσπάθειας να αναδιαμορφωθεί η Μέση Ανατολή.

Ο αρθρογράφος καταλήγει λέγοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επιχείρηση στο Σιντζάρ του Ιράκ – επιχείρηση παρόμοια με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και ότι υπάρχει διπλωματική και στρατιωτική προετοιμασία ως προς αυτό.

Η περιοχή του Σιντζάρ, ή Σινγκάλ στα κουρδικά, είναι η γη των Κούρδων Γιαζίντι και ελέγχεται από πολιτοφυλακές των Γιαζίντι που είναι προσκείμενες στον φυλακισμένο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία στα δυτικά του Ευφράτη απέτυχε, αφού Αμερικανοί και Ρώσοι έθεσαν υπό την προστασία τους τις κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή μην επιτρέποντας να συνεχιστεί η τουρκική εισβολή νοτιότερα στο έδαφος της Συρίας ή να στραφεί ενάντια στους Κούρδους της Συρίας.

Μια εισβολή της Τουρκίας στο βορειοδυτικό Ιράκ αποτελεί κίνηση υψηλότατου ρίσκου αφού θα φέρει την Τουρκία αντιμέτωπη όχι μόνο με τους Κούρδους αλλά και τους Ιρακινούς, τις ΗΠΑ, το Ιράν και πιθανότατα τη Ρωσία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι εισβάλλοντας και καταλαμβάνοντας εδάφη σε Συρία και Ιράκ θα καταφέρει να αποτρέψει το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr