Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγριάδες Τσαβούσογλου προς ΕΕ: “Είναι υποχρεωμένοι να μας βλέπουν ισότιμα… Και θα τους το μάθουμε!”

Αγριάδες Τσαβούσογλου προς ΕΕ: “Είναι υποχρεωμένοι να μας βλέπουν ισότιμα… Και θα τους το μάθουμε!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέους “τσαμπουκάδες” και απειλές κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT).

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταση στις σχέσεις της με την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι δεν προήλθε από την τουρκική πλευρά αλλά από τις ευρωπαϊκές χώρες που έριξαν πόρτα στους υπουργούς του Ερντογάν.

Μάλιστα από τις δηλώσεις του φάνηκε ότι στο σαράι του “σουλτάνου” πρέπει να ενοχλούνται πάρα πολύ όταν αποκαλούν τον Ερντογάν “δικτάτορα”:

«Περιμένουν ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν (…) Να λένε τον Ερντογάν δικτάτορα, να παρεμποδίζουν όσους έρχονται για συγκεντρώσεις υπέρ του “ναι”, να δίνουν άδεια στο [Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν] ΡΚΚ, να ανοίγουν την αγκαλιά σε όσους πραγματοποιούν εκστρατεία υπέρ του όχι», είπε ο Τσαβούσογλου έκδηλα δυσαρεστημένος και συνέχισε:

«Και όταν απαντούμε να προκύπτει μεγάλο πρόβλημα. (…) Εάν εσύ λες δικτάτορα και εγώ σε λέω φασίστα. (…) Και το σύστημα των ΜΜΕ είναι υπό έλεγχο. Εάν απαντήσουμε εμείς κατηγορούμαστε. Γιατί πάντα εμείς να κατηγορούμαστε; Δεν θα υπερασπισθούμε το δίκαιο του λαού 80 εκ. και το δίκαιο του τουρκικού λαού 5 εκ. που ζει στην Ευρώπη;», έπαιξε εδώ λίγο “Μάρθα Βούρτση” ο Τσαβούσογλου.

Οι Τούρκοι πολιτικοί όταν μιλάνε απευθύνονται κυρίως στο θυμικό, σπανίως στη λογική, άλλοτε παίζοντας δράμα κι άλλοτε παριστάνοντας τα παλικάρια.

Όπως στη συνέχεια, που του βγήκε το παλικάρι.

«Εάν επιθυμούν πραγματικά να προχωρήσουν σε στέρεο έδαφος τις σχέσεις με την Τουρκία, να μάθουν πώς θα συμπεριφερθούν σε μια χώρα όπως η Τουρκία. Είναι υποχρεωμένοι να το μάθουν.

»Είναι υποχρεωμένοι να μας δουν ως ισότιμο εταίρο. Και αυτό θα (τους) το μάθουμε. [Έπεσε και η απειλή]. Αυτού του είδους τις ρητορικές και προσεγγίσεις τις απορρίπτει το τουρκικό έθνος.

»Τουλάχιστον σε μια τέτοια ρητορική [το τουρκικό έθνος] λέει: Σταματήστε τη διαδικασία με την Ε.Ε. και ακυρώστε τη συμφωνία, και έχουν δίκιο κατά τη γνώμη μου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr