Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τίλερσον στην Άγκυρα: Όλα όσα συζήτησε με τον Ερντογάν

Ο Τίλερσον στην Άγκυρα: Όλα όσα συζήτησε με τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισε την επίσκεψή του στην Τουρκία συναντώντας τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Ερντογάν.

Στο επίκεντρο των επαφών του Τίλερσον είναι ο ρόλος της Τουρκίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, η έκδοση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και περιφερειακά θέματα.

Στην πρώτη αυτή σε υψηλό επίπεδο επίσκεψη από τις ΗΠΑ μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συμφωνήθηκε η αύξηση των επίσημων διμερών επαφών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ουμίτ Γιαλτσίν και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί εξωτερικών θεμάτων πρέσβης Κερίμ Ουράς.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αγκυρα, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ΝΤV ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει επισήμως ολοκληρωθεί και ότι, αν υπάρξουν στο μέλλον άλλες επιχειρήσει σε συριακό έδαφος, θα διεξαχθούν με άλλη ονομασία.

Οπως είναι γνωστό, η Τουρκία για να μετέχει στην ανακατάληψη της Ράκα ζητάει να μη συμμετέχουν οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, κάτι για το οποίο προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ, που φαίνεται να έχουν άλλη άποψη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr