Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με σουλτανίστικο “τσαμπουκά” ο Ερντογάν “έβαλε χέρι” στις ΗΠΑ για τους Κούρδους

Με σουλτανίστικο “τσαμπουκά” ο Ερντογάν “έβαλε χέρι” στις ΗΠΑ για τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να υπονομεύσει τους Κούρδους της Συρίας στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας στον Ρεξ Τίλερσον τη σημασία που έχει η συνεργασία με τους «σωστούς και νόμιμους» παίκτες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Τους “έβαλε και χέρι” δηλαδή, υποδεικνύοντας αυτός ο διεθνής τρομοκράτης στις ΗΠΑ το “σωστό” και το “νόμιμο”.

Εάν όμως οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν είναι οι “σωστοί και νόμιμοι” παίκτες, ποιοι είναι άραγε οι “σωστοί και νόμιμοι”;

Μήπως ο ισλαμιστικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), που μισθοδοτείται από την Τουρκία; Ή μήπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα, που επίσης έχει υποστηρίξει τη Τουρκία.

Ο Ερντογάν, στον φανταστικό κόσμο που ζει, έχει πιστέψει το παραμύθι του ότι η Τουρκία είναι υπερδύναμη και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει υποδείξει στις πραγματικές υπερδυνάμεις ως ίσος προς ίσους, ενώ δείγμα της “μούρλας” του είναι ότι κουνάει το δάχτυλο στους Αμερικανούς επειδή υποστηρίζουν κοσμικές και δημοκρατικές δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης την ώρα που εκείνος υποστηρίζει κάθε τζιχαντιστή και χαμένο κορμί.

Σαν να μην ξέρουν οι Αμερικανοί τις σχέσεις του ίδιου, του γιου του και του γαμπρού του με το Ισλαμικό Κράτος, ο ημιπαράφρονας ανατολίτης νομίζει ότι είναι ο μόνος έξυπνος και όλοι οι άλλοι “χαϊβάνια” που μπορεί να τους εμπαίζει.

Στην ίδια συνάντηση στην Άγκυρα, ο Ρεξ Τίλερσον και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν επίσης ενδεχόμενα κοινά βήματα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, κατά κύριο λόγο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε επίσης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών την έκδοση του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο υποκινητής της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, καθώς και τις προσπάθειες να εμποδιστούν οι δραστηριότητες του δικτύου του κ. Γκιουλέν στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr