Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία πείνας ξεκινά ο προφυλακισμένος Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Απεργία πείνας ξεκινά ο προφυλακισμένος Σελαχατίν Ντεμιρτάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απεργία πείνας ξεκινά ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Τουρκία Σελαχατίν Ντεμιρτάς την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, διαμαρτυρόμενος για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησής του στη φυλακή όπου έχει εγκλειστεί από τον Νοέμβριο.

“Σκοπός να καταγγείλει τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές στη φυλακή”

Σύμφωνα με ανακοίνωση, του συμπρόεδρου του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) «η απεργία πείνας έχει σκοπό να καταγγείλει τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές» στη φυλακή της Εντίρνε στην Αδριανούπολη, όπου άλλοι Κούρδοι κρατούμενοι έχουν ήδη αρχίσει απεργία πείνας.

Νωρίτερα, άλλοι Κούρδοι κρατούμενοι ξεκίνησαν πρόσφατα απεργία πείνας στις φυλακές της Σμύρνης, της Άγκυρας και της Βαν διαμαρτυρόμενοι και εκείνοι για τις συνθήκες κράτησης.

Ο ηγέτης του HDP έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών δικαστικών διώξεων κινδυνεύοντας να καταδικαστεί σε 142 χρόνια κάθειρξη αντιμετωπίζοντας «συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης» και «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχει πληγεί σκληρά από τις διώξεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, με περίπου δέκα βουλευτές του να βρίσκονται σήμερα υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων ο Ντεμιρτάς και η συμπρόεδρος του κόμματος Φιγκέν Γιουκσεντάγ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr