Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε το μωρό Αυστραλού τζιχαντιστή που ήθελε να λιποτακτήσει

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε το μωρό Αυστραλού τζιχαντιστή που ήθελε να λιποτακτήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έσφαξαν το μωρό ενός Αυστραλού τζιχαντιστή όταν έμαθαν ότι ψαχνόταν να βρει τρόπο για να λιποτακτήσει από την οργάνωση.

Όπως γράφει η βρετανική Express, το βρέφος, που το φύλο του δεν έχει επιβεβαιωθεί, θεωρείται ότι το σκότωσαν ως πράξη εκδίκησης.

Ανώτερα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με την Express, ανακάλυψαν ότι ο πατέρας του μωρού επικοινώνησε με τις Αρχές της Αυστραλίας ζητώντας βοήθεια για να διαφύγει με την οικογένειά του από τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση στη Μέση Ανατολή.

Οι αυστραλιανές Αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 100 Αυστραλοί έχουν ενταχθεί σε ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμικού Κράτους, στη Μέση Ανατολή.

Όσοι ξένοι εθελοντές αλλάζουν γνώμη για την επιλογή τους να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος, ανακαλύπτουν ότι δεν τους είναι καθόλου εύκολο να φύγουν.

Γιατί αφενός μεν η οργάνωση τους θεωρεί στρατιώτες και δεν επιτρέπεται η λιποταξία, αφετέρου κρατάνε και τα διαβατήριά τους.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, δεν έχει κρύψει την ανησυχία της για τη δράση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις νότιες Φιλιππίνες, όπου υπάρχει τοπικός μουσουλμανικός πληθυσμός.

Στις νότιες Φιλιππίνες η ένοπλη οργάνωση Αμπού Σαγιάφ έχει διακηρύξει την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος και δρα ως το παρακλάδι του “χαλιφάτου”.

“Υπάρχει μια ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος ίσως προσπαθήσει να ανακηρύξει ένα χαλιφάτο, ένα ισλαμικό χαλιφάτο, στις νότιες Φιλιππίνες. Κάτι τέτοιο θα έφερνε την απειλή μπροστά στην εξώπορτά μας”, δήλωσε η Τζούλι Μπίσοπ.

Το Ισλαμικό Κράτος στις Φιλιππίνες έχει έντονη εγκληματική δράση. Κυρίως απαγάγει τουρίστες και ζητά λύτρα. Εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα αποκεφαλίζει τους ομήρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr