Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης στο ΝΑΤΟ είναι “στέρεες”

Ο Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης στο ΝΑΤΟ είναι “στέρεες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στέρεες» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ,τις σχέσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μέλη και τις ΗΠΑ, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η σύνοδος αναμένεται να επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας, στην εδραίωση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας καθώς και στην προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον προσεχή Μάιο.

Ο γγ του ΝΑΤΟ προεδρεύει της συνόδου που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, η οποία επιπλέον θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα παραμείνει η Ουάσινγκτον δεσμευμένη στη Συμμαχία, την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «παρωχημένη».

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι υπουργοί, περιλαμβανομένου του Αμερικανού Ρεξ Τίλερσον, θα συζητήσουν για τον «δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών ώστε να παραμείνει ισχυρός ο διατλαντικός δεσμός» και να «εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ για την εδραίωση της σταθερότητας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Από τότε που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στην Ευρώπη για να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες.

Η άφιξη του Τραμπ στο Λευκό Οίκο έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά μέλη της Συμμαχίας παρότι ο ΥΠΕΞ της Λιθουανίας Λίνας Λινκεβίσιους, προσερχόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».

Μόνο τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Εσθονία, Ελλάδα, Πολωνία και Βρετανία, ικανοποιούν το συμφωνηθέν αίτημα της Συμμαχίας για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ τους.

Σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, ο γερμανός ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι δεν είναι καν επιθυμητό.

«Το 2% θα σήμαινε αμυντικές δαπάνες ύψους περίπου 70 δισ. ευρώ. Δεν γνωρίζω κανέναν γερμανό πολιτικό, ο οποίος θα ισχυριζόταν ότι αυτό είναι εφικτό ή επιθυμητό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr